...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בצק רבוך.פחזניות.אקלרים וגם פריז ברסטו--- chant   27/12/2009 15:33

* נילקח מהאתר בצק אלים....[לא צריך לתרגם זה אותו בסיס ואני הכנתי עם קרם פטיסייר שונט]
לפחזניות:
* 1 כוס מים
* 100 גר’ חמאה (חבילה קטנה, לא חמאה מלוחה)
* כפית סוכר
* קורט מלח
* 1 ורבע כוסות קמח רגיל
* 3 ביצים מס’ 1 (הכי גדולות)
*

*

*


* למילוי קרם וניל:
* 1 כוס חלב
* 1 שקית שמנת מתוקה
* 1 שקית פודינג וניל אינסטנט (80 גרם)
* לרוטב שוקולד:
* 1/2 שקית שמנת מתוקה
* 100 גר’ שוקולד מריר
* לרוטב טופי:
* 1/2 שקית שמנת מתוקה
* חצי כוס סוכר
לפחזניות: מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות. הבצק נמצא בתוך התנור זמן מדוד ומדוייק, ובגלל זה מאוד מומלץ לחמם מראש. מכניסים לסיר את המים, החמאה, הסוכר, והמלח, ומבשלים על אש בינונית עד שהכל נמס ומאוחד לנוזל אחיד. נזהרים לא להרתיח. מורידים רגע מהאש ושופכים פנימה את כל כמות הקמח בבת אחת. מחזיקים את הסיר חזק ביד אחת, ומערבבים חזק עם כף עץ ביד השנייה, עד שמתגבש לאט לאט בצק. מחזירים את הבצק אל הכיריים ומנמיכים לאש נמוכה. מערבבים עד שהוא מתחיל להתכדרר לכדור ונפרד מהדפנות של הסיר. מסירים את הסיר מהכיריים ומניחים אותו על השיש מעל מגבת רטובה (כך יהיה יותר קל לערבב בלי שהסיר יזוז). מערבבים עוד דקה עד שהבצק מתקרר טיפה. מתחילים להוסיף את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין לבין, עד שביצה נבלעת, לפני שמוסיפים את הבאה. כשמוסיפים את הביצה התערובת נראית כאילו היא מתפרקת, אבל ממשיכים לערבב במרץ והיא תתאחד בחזרה. מערבבים מהר ובכוח כדי שהחום של הבצק לא יבשל את הביצה. אחרי שהביצה הראשונה נבלעת הבצק יראה כמעט ללא שינוי, אחרי השנייה הוא יהיה יותר קרמי, ואחרי השלישית הוא יהיה דומה במרקמו לחמאת בוטנים רכה. המרקם של הבצק הוא החלק הקריטי במתכון - ופה תמיד הייתי נופלת.creampuffs2.jpg

התערובת חייבת להיות במרקם רך, אבל שעדיין “תחזיק” (ולא תשתטח) אם תניחו אותה על נייר אפייה. אם התערובת תהיה רכה מידי, היא תצנח באפייה ויצאו לכם פיתות (זה מה שקרה לי בנסיון הראשון, שהוספתי 4 ביצים - כי קיבלתי עצה שהבצק צריך “ליצור חוט בין האצבעות כשמפרידים אותן”, זה היה נאחס). הבצק צריך להיות מספיק רך כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו (יותר רך ממה שהיה לפני הוספת הביצים). אם הבצק נראה לכם קשה מידי, טרפו ביצה נוספת בצד, הוסיפו ממנה כף אחת לתערובת (לעולם לא להוסיף ביצה שלמה) וערבבו. אם צריך עוד, הוסיפו עוד כף, וכך הלאה. אם פישלתם והבצק רך מידי, הוסיפו מעט קמח וערבבו עד שהבצק יציב יותר.

[אז לפריז ברסט צריך להכין עיגולים די עבים ומעל לימרוח בעדינות חלבון ביצה ולפזר שקדים פרוסים ולהכניס לתנור
ובאפיה לא ליפתוח את דלת התנור גם אחרי האפיה לחכות מעט .ליפתוח מעט את דלת התנור כדי שהאדים יצאו.ולתת להיתקרר ...ואז ליפתו בעדינות ולימרוח את הקרם שונט]


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ................ ו--- פלפלית27/12/2009 08:10

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת גזר של קרין גורן ו--- אמאשל..  
27/12/2009 08:19
לביבות תפוא ובטטות אפויות ,ניקי ב ו--- אמאשל..  
27/12/2009 08:35
פרמידות שוקולד מוואלה..מעדן להמתיק את השנה ו--- לינדוש
27/12/2009 08:38
פילטים של דג אמנון ו--- אמאשל..  
27/12/2009 08:41
"שֶׁפְטֶה" - כופתאות בשר מהמטבח הכּוּרדי/נירהמ1 ו--- niram  
27/12/2009 09:37
עוף שלם משוטח צלוי לפי שרי אנסקי ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:40
עוד עוף....ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:41
לחם בית של פעם - שלב 1 ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:42
לחם בית של פעם- יצא מסיר הגריל....ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:43
לחם בית- מהכמות הזו התקבלו 8 פראנות עבותו--- איה ו.  
27/12/2009 09:44
לחם בית - רגע לפני הזלילה הגדולה...ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:45
האם יש מצב להכין את זה בטוסטר אובן?ו--- דניאל
15/4/2011 18:05
טארט תפוחים קלאסי לפי ה"קורדון בלו"ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:48
את הטארט אכלנו עם קרם פרש. שחיתות!!!ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:49
מרק פטריות וגריסים דיאטתי/נירהמ1ו--- niram  
27/12/2009 10:00
בצק רבוך.פחזניות.אקלרים וגם פריז ברסטו--- chant   « הודעה נוכחית
27/12/2009 15:33
מרק עדשים כתומותו--- .תמר.
27/12/2009 16:29
עוגת תפוחים - אבי מ. מפסטו ו--- יפנית  
27/12/2009 19:33
עוגיות טחינה בטעםן חלבה וקוקוס/pirgeו--- niram
27/12/2009 22:38
עוגיות שיבולת שועל טחינה סילאן ועוד/pirgeו--- niram
27/12/2009 22:46



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן