...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

"שֶׁפְטֶה" - כופתאות בשר מהמטבח הכּוּרדי/נירהמ1 ו--- niram   27/12/2009 09:37

"שֶׁפְטֶה" - כופתאות בשר מהמטבח הכּוּרדי/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, אמא

"אמי המנוחה בישלה כל דבר שמצא חן בעיניה, היא הייתה ממוצא תורכי, אבל בישלה מגוון רחב של מתכוני עדות - אחד המתכונים החביבים עליה היו הכופתאות הנפלאות האלה. הן הוגשו או בתוך מרק חם (שבו בושלו הכופתאות), או שלאחר הבישול הן הוצאו מהמרק קוררו, נחו במקרר עד להגשה והוגשו קרות כתוספת לאורז ומאכלי ירקות כמו גיבץ' תורכי ועוד – מאוד טעים..." (נירה)

החומרים למרק:
3-2 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
5-6 תפוחי אדמה (או יותר – תלוי לכמה אנשים מגישים)
2 בצלים גדול שחותכים אותם בצורת צלב בערך עד לאמצע
צרור קטן של פטרוזיליה + שורש
סלרי שורש + עלים (אני קונה בשוק שורש שעליו יש עלים ומורידה מהם קצת)
5-4 קישואים קטנים מקולפים וחתוכים
1 כוס גריסים שטופים ומושרים במים עד הכנת המרק (תוספת שלי – במקור היו שמים מעט אורז מוכן במרק בצלחת בה הוגשה המרק – אני אוהבת גריסים בכל מרק)
2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור 1/2 כפית כורכום וגם מעט כמון (תוספת שלי)

החומרים לכופתאות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי, או בשר עוף טחון טרי – או שילוב של שניהם
4 ביצים גדולות
1 בצל גדול מגורר דק
שקית קטנה של סולת, או קמח מצה (ואם אין סולת או קמח מצה אפשר עם פירורי לחם) – שמים כמה שתופס (נירה)

הכנת המרק:
- ממלאים מים בסיר גדול (לא עד הסוף כדי שיכיל גם את הירקות וגם את הכופתאות)
- מוסיפים את הירקות, הגריסים והתבלינים של המרק ומביאים לרתיחה, מסירים את הקצף מדי פעם.
- נותנים למרק להתבשל עד שמכינים את תערובת הכופתאות.

הכנת הכופתאות:
- מערבבים את כל החומרים לכופתאות, אם הן יבשות מדי מוסיפים מעט מים.
- בכפות ידיים רטובות יוצרים כופתאות בצורה אובאלית (צורת ביצה) ומשליכים לתוך המרק המבעבע.
- מבשלים כ-50 דקות, או עד שמבושל.

בתיאבון!

נירה



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ................ ו--- פלפלית27/12/2009 08:10

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת גזר של קרין גורן ו--- אמאשל..  
27/12/2009 08:19
לביבות תפוא ובטטות אפויות ,ניקי ב ו--- אמאשל..  
27/12/2009 08:35
פרמידות שוקולד מוואלה..מעדן להמתיק את השנה ו--- לינדוש
27/12/2009 08:38
פילטים של דג אמנון ו--- אמאשל..  
27/12/2009 08:41
"שֶׁפְטֶה" - כופתאות בשר מהמטבח הכּוּרדי/נירהמ1 ו--- niram   « הודעה נוכחית
27/12/2009 09:37
עוף שלם משוטח צלוי לפי שרי אנסקי ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:40
עוד עוף....ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:41
לחם בית של פעם - שלב 1 ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:42
לחם בית של פעם- יצא מסיר הגריל....ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:43
לחם בית- מהכמות הזו התקבלו 8 פראנות עבותו--- איה ו.  
27/12/2009 09:44
לחם בית - רגע לפני הזלילה הגדולה...ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:45
האם יש מצב להכין את זה בטוסטר אובן?ו--- דניאל
15/4/2011 18:05
טארט תפוחים קלאסי לפי ה"קורדון בלו"ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:48
את הטארט אכלנו עם קרם פרש. שחיתות!!!ו--- איה ו.  
27/12/2009 09:49
מרק פטריות וגריסים דיאטתי/נירהמ1ו--- niram  
27/12/2009 10:00
בצק רבוך.פחזניות.אקלרים וגם פריז ברסטו--- chant  
27/12/2009 15:33
מרק עדשים כתומותו--- .תמר.
27/12/2009 16:29
עוגת תפוחים - אבי מ. מפסטו ו--- יפנית  
27/12/2009 19:33
עוגיות טחינה בטעםן חלבה וקוקוס/pirgeו--- niram
27/12/2009 22:38
עוגיות שיבולת שועל טחינה סילאן ועוד/pirgeו--- niram
27/12/2009 22:46



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן