...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוף בערמונים מקורמליםו--- מ ר י ל י ן   23/12/2009 10:18

יש מרכיבים שמשתייכים בתודעתי לעונה מסויימת, גם אם אפשר
להשיג אותם מסביב לשנה. כזה הוא הערמון.
ערמון זה זיכרון של תנורים לוהטים וריח של קליה וגם זיכרון של טיול משפחתי ביערות.. עם שקים גדולים וריח של עלים רטובים מן האדמה הרוויה. אני
כותבת עכשיו...וכמעט ויכולה להריח בדימיוני
~
הגשתי את העוף הזה לפני מספר שבועות, כשלרגל שבת גשומה, וכולנו נהנינו ממנו מאוד מאוד. העוף והערמונים מקבלים צבע עמוק, טעם משגע, מעט מתוק
ומעטפת מקורמלת.. ממש ממש טעים. אני אישית העלמתי את כל הערמונים..אחד אחד. ובלי חרטות.

~
במתכון המקורי אין גזר גמדי..אבל אני מצאתי שהוא השתלב נהדר בסיר. הוא תרם לצבע כתום יפה, וגם הוא, כמו חבריו קיבל מעטפת מזוגגת
יפהפיה. כדאי

מצרכים
מעט שמן
שש כרעיים מחולקים
בצל קצוץ
שתי שיני שום פרוסות
שני ס"מ ג'ינג'ר קצוץ - אני שמתי יותר
רבע כוס רוטב סויה
חצי כוס יין אדום יבש
מלח - פלפל
חצי קילו ערמונים מקולפים - ממליצה לקנות
מקולף באריזת וואקום
חצי שקית גזר גמדי



הכנה
מחממים את השמן ומטגנים את העופות
מכל הכיוונים עד שהם מזהיבים. כדי להשתמש בסיר
עם ציפוי מיוחד (יציקת אלומיניום) ואז אין צורך כמעט בשמן
מעבירים את העופות לצלחת

באותו סיר מוסיפים את הבצל, השום והזנגוויל
מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך
מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את רוטב הסויה והיין
מתבלים בסוכר, מלח ופלפל
מביאים לרתיחה, מכסים, ומבשלים על אש קטנה חצי שעה
מוסיפים את הערמונים, ואת הגזר
מערבבים ומבשלים כ-20 דקות ויותר
עד שהעוף מצופה בשיכבה דקה של קראמל
מקשטים עם מעט בצל ירוק מעל ומגישים

מתכון מקורי של אהרוני


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי .......... ו--- פלפלית23/12/2009 07:23

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קציצות עוף וקישואים/נירהמ1ו--- niram
23/12/2009 08:25
קציצות בקר ברוטב עגבניות וחצילים/נירהמ1ו--- niram
23/12/2009 08:35
קובה אורז צמחוני לניצול שאריות אורז/נירהמ1ו--- niram  
23/12/2009 08:50
וככה הקובה נראה בפנים...ו--- niram  
23/12/2009 08:57
עוף בערמונים מקורמליםו--- מ ר י ל י ן   « הודעה נוכחית
23/12/2009 10:18
איטריות עם כרוב מטוגן. מתכון הונגרי אסליו--- שמני  
23/12/2009 13:15
עוגת אננס הפוכה/עיתון ישן חמה ו--- niram  
23/12/2009 18:20
וגם חתוכה שהוגשה עם הו--- niram  
23/12/2009 18:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן