...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות בקר ברוטב עגבניות וחצילים/נירהמ1ו--- niram 23/12/2009 08:35

קציצות בקר ברוטב עגבניות וחצילים/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, אמי עליה השלום

מתכון בסיסי לקציצות:
500 גר´ בשר טרי (מיושן), מצוואר או משריר, טחון עם מעט שומן
3-2 ביצים
פירורי לחם (או חלה, או לחם לבן ישן, מושרים במים וסחוטים)
1 בצל גדול מגורר וסחוט מהנוזלים (לא לזרוק את הנוזלים מוסיפים אותם יותר מאוחר לרוטב)
צרור פטרוזיליה (או מעט כמון)
פלפל שחור, מלח

הכנה:
- לערבב את כל החומרים.
- להניח במקרר לשעה לספיגת טעמים.
ליצור כדורים או קציצות (אותן אפשר לטגן).

רוטב עגבניות וחצילים לקציצות:
*התוספת היחידה שלי לרוטב היא השום - אמי לא ערבבה שום ובצל - או שום, או בצל, לא היה אצלה תערובת של שניהם.

2 חצילי בלאדי יפים, קלויים על אש פתוחה או בגריל, קלופים, מנוקזים מנוזלים מרים וקצוצים
2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות
2 שיני שום שבורות (בשביל לתבל את השמן)
6-5 עגבניות אדומות ומוצקות קצוצות דק, בלי הגרעינים והנוזלים
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כפית סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות והחצילים)
שמן לטיגון (אני משתמשת בקנולה)
המים מהבצל של הקציצות אותם שמרנו בצד
מעט מים

הכנה:
- שמים בסיר עם תחתית כבדה שמן (התבשיל נחרך בקלות, לכן רצוי סיר עם תחתית כבדה).
- מוסיפים את שתי שיני השום השבורות ומחממים.
- מוסיפים את הבצל ומזהיבים.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות (מנוקזות מנוזלים ומגרעינים) וממשיכים לטגן.
- מוסיפים פפריקה מתוקה וממשיכים לטגן דקותיים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקותיים.
- מוסיפים את המים של הבצל מתערובת הקציצות אותם שמרנו בצד.
- מוסיפים את החצילים הקלויים, מערבבים.
- מוסיפים את המלח והפלפל השחור, הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים מעט מים, מערבבים.
- מנמיכים את האש.
- מוסיפים את כדורי (קציצות) הבשר וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-15-10 דקות.

הצעת הגשה: מגישים עם אורז לבן, או עם לחם טרי ביתי כדי שאפשר יהיה לנגב את הרוטב.

בתיאבון.

נירה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי .......... ו--- פלפלית23/12/2009 07:23

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קציצות עוף וקישואים/נירהמ1ו--- niram
23/12/2009 08:25
קציצות בקר ברוטב עגבניות וחצילים/נירהמ1ו--- niram « הודעה נוכחית
23/12/2009 08:35
קובה אורז צמחוני לניצול שאריות אורז/נירהמ1ו--- niram  
23/12/2009 08:50
וככה הקובה נראה בפנים...ו--- niram  
23/12/2009 08:57
עוף בערמונים מקורמליםו--- מ ר י ל י ן  
23/12/2009 10:18
איטריות עם כרוב מטוגן. מתכון הונגרי אסליו--- שמני  
23/12/2009 13:15
עוגת אננס הפוכה/עיתון ישן חמה ו--- niram  
23/12/2009 18:20
וגם חתוכה שהוגשה עם הו--- niram  
23/12/2009 18:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן