...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סלט של טחינה מבושלת עם בצל וטונה ו--- שמני   22/12/2009 12:17

בשבת האחרונה ביקרנו ב"פארק הסלעים" בכפר הדרוזי כיסרא (ליד מעלות).
בכניסה לפארק יש מסעדה משפחתית קטנה. אכלנו שם ומאד נהיננו.
סלט אחד מאד מצא חן בעיני. המלצרית אמרה שהדרוזים קוראים לו "טאג'ין", כמו השם לתבשילי הקדירה המרוקאים שמבשלים בסיר החרס הסקסי שקוראים לו טאג'ין.
נאמר לי שהסלט מכיל הרבה בצל, מיץ לימון, דג טונה מקופסא וכל זה מבושל בטחינה גולמית.
פרטים יותר מדויקים לא הצלחתי לקבל.
חיטטתי קצת באינטרנט וניתקלתי במתכון של מישהי בשם אילנה סרור שהביאה מתכון לבנוני של דג מבושל בטחינה. התוצאה (לפי התיאור במתכון) התאימה למה שאכלנו בכיסרא.
ניסיתי להכין לפי זה והתקבל סלט נהדר.
וזה מה שעשיתי:

1 קופסאת טונה בשמן
1 בצל גדול, קלוף ופרוס לטבעות.
טחינה גולמית
מיץ לימון
מי ברז
מלח

שפכתי את השמן מקופסת הטונה למחבת.
בישלתי/אידיתי את טבעות הבצל בשמן עד שקיפות/הזהבה קלה.
הוספתי למחבת עם הבצל תערובת של 1/3 טחינה גולמית 1/3 מיץ לימון ו-1/3 מי ברז.
כלומר טחינה די דלילה וחמצמצה.
בישלתי על אש קטנה כמה דקות עד שהסמיך קצת.
הוספתי את דג הטונה ובישלתי כמה דקות נוספות תוך כדי ערבוב עם מזלג כדי למעוך את הדג.
תיבלתי עם מלח.
ציננתי לטמפ´ החדר. וזהו.
בהחלט מומלץ!



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי..................ו--- איה22/12/2009 05:56
קרם קטאלן עם זעפרן ותפוזים - שף עידו זרמיו--- פלפלית
22/12/2009 07:44
סביצ'ה טונה עם תפוז,אשכולית וגרעיני חמנייהו--- פלפלית
22/12/2009 07:47
סלט סלק צלוי עם תפוזים, שמן אגוזים ובצלצליו--- פלפלית
22/12/2009 07:49
פולנטה עם פלפלים, שקדים וגבינת מנצ'גוו--- מ ר י ל י ן
22/12/2009 09:00
פולנטה עם פלפלים, שקדים וגבינת מנצ'גו - תמונהו--- מ ר י ל י ן  
22/12/2009 10:20
קדירת תפוחי אדמה/אפונה/גזר ובשר טחוןו--- chant  
22/12/2009 09:47
עוגיות חלבה רכות ונפלאות/נירהמ1ו--- niram  
22/12/2009 10:43
סלט של טחינה מבושלת עם בצל וטונה ו--- שמני   « הודעה נוכחית
22/12/2009 12:17
מרק פלפלים אדומים וגזרו--- שמני  
22/12/2009 14:28
צלי עוף בסיר לבישול איטיו--- אייקו  
23/12/2009 05:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן