...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות חלבה רכות ונפלאות/נירהמ1ו--- niram   22/12/2009 10:43

עוגיות חלבה רכות ונפלאות - עם קמח מלא/נירהמ1

"במקור המתכון עם קמח לבן וסוכר לבן. אני החלפתי לחצי-חצי גם את הקמח וגם את הסוכר..." (נירה)

החומרים:
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
100 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס מלאה טחינה (אני משתמשת במלאה אורגנית – נירה)
2 סוכר וניל
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר דמררה
פיסטוקים קלויים קלות במחבת (לקישוט העוגיות)
קליפת לימון (למי שאוהב)

הכנה:
- שמים בקערה את כל החומרים.
- מפזרים מעל את קוביות החמאה. לשים לבצק ומקררים בערך שעה במקרר.
- יוצרים כדורים קטנים. נועצים במרכז כל כדור פיסטוק, ושמים אותם במרווחים של 2 ס"מ לפחות אחד מהשני.
- אופים 15-10 דקות בתנור מחומם לחום בינוני - 180 מעלות. כששולי העוגיות מזהיבים מעט, מוציאים את העוגיות ומקררים עד לקירור מוחלט לפני שמוציאים מהתבנית.
*כשהן חמות לא להוציא מהתבנית כי הן מתפוררות.
- לאחסן בקופסה סגורה (אם יהיה מה לאכסן).

הערות של נירה:
- רצוי לקרר את הבצק כשעה במרר לפני שמכינים.
- להכין כדורים קטנים - אחרת העוגיות מתפשטות וגם מתפוררות.
- זו לא טעות - אין ביצים במתכון הזה - יש מספיק שומן מהחמאה והטחינה.

תיהנו,

נירה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי..................ו--- איה22/12/2009 05:56
קרם קטאלן עם זעפרן ותפוזים - שף עידו זרמיו--- פלפלית
22/12/2009 07:44
סביצ'ה טונה עם תפוז,אשכולית וגרעיני חמנייהו--- פלפלית
22/12/2009 07:47
סלט סלק צלוי עם תפוזים, שמן אגוזים ובצלצליו--- פלפלית
22/12/2009 07:49
פולנטה עם פלפלים, שקדים וגבינת מנצ'גוו--- מ ר י ל י ן
22/12/2009 09:00
פולנטה עם פלפלים, שקדים וגבינת מנצ'גו - תמונהו--- מ ר י ל י ן  
22/12/2009 10:20
קדירת תפוחי אדמה/אפונה/גזר ובשר טחוןו--- chant  
22/12/2009 09:47
עוגיות חלבה רכות ונפלאות/נירהמ1ו--- niram   « הודעה נוכחית
22/12/2009 10:43
סלט של טחינה מבושלת עם בצל וטונה ו--- שמני  
22/12/2009 12:17
מרק פלפלים אדומים וגזרו--- שמני  
22/12/2009 14:28
צלי עוף בסיר לבישול איטיו--- אייקו  
23/12/2009 05:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן