...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פולנטה עם פלפלים, שקדים וגבינת מנצ'גוו--- מ ר י ל י ן 22/12/2009 09:00

השבוע, בעקבות סיור שאורגן על ידי מועצת החלב נחשפתי לראשונה לגבינת מנצ'גו, גבינת כבשים מעולה.
~
זה לא סוד גדול שאני וגבינות צאן חברים טובים..אבל בעקבות הסיור, נחשפתי דוקא למיני גבינות כבשים מן המשובחות הקיימות בארץ ושיצא לי לטעום לאחרונה - פשוט תענוג.
ב"ה בקרוב אספר על גבינות אחרות (חוץ מהמנצ'גו), וגם על הסיור היוצא מן הכלל...ורק אתחיל ואספר שזכינו להכנסת אורחים לבבית ומיוחדת בביתו של ארז קומרובסקי שכיבד ודאג כל הזמן וגם העביר סדנה מרתקת

אז חזרתי מהסיור עם המנצ'גו שלי וחשק גדול לשלב אותה בתפריט
לכבוד נר 7 של חנוכה ויומולדת של אמא...כ- 20 מוזמנים.
הגבינה כאמור גבינת כבשים ממקור ספרדי, חצי קשה במרקם חלק ומעט חריפה. אחרי שטעמתי אותה והתלהבתי מאוד התלבטתי אם להשתמש בה בצורתה כמות שהיא או בצורתה המומסת..ולבסוף נפל הפור על מתכון המשלב את שניהם גם יחד
~

העיקרון פשוט, והתוצאה מענגת. מכינים פולנטה וכשהיא מבושלת ומוכנה, משלבים לתוכה נתח יפה של הגבינה ומערבבים. הגבינה נמסה, מבשמת
ומעשירה את הפולנטה.
יצירת הקעריות מאוד פשוטה מכיוון שהפולנטה גמישה ומתמסרת כשהיא חמה.ככול שהיא מתקררת היא מתייצבת יותר, ולבסוף צורתה נשמרת יפה: היא
יוצאת בקלות מן התבנית והיא מוכנה להכיל כל דבר שרק נרצה



מצרכים לכ- 16 קעריות
ארבע כוסות מים
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
כוס קמח תירס (כמו סולת זהובה)י
מאהמאה חמישים גרם גבינת מנצ'גו מגורדת
אופציה: חצי כפית פסטו או ממרח עגבניות מיובשות


הכנה
מביאים לרתיחה את המים עם המלח והפלפל
מוסיפים את הקמח תירס ובוחשים בלי הפסקה
כ- 10 דקות עד שכול הנוזלים נספחים והגרגירים תפוחים ורכים
מוסיפים את הגבינה ואת הפסטו או ממרח עגבניות מערבבים היטב לפיזור מלא
שמים כף גדושה מן הפולנטה בכל שקע
מעצבים לקעריות בעזרת תחתית של כוס
כשמתקרר לגמרי מחלצים וממלאים

מילוי: מצרכים
שתי גמבות אדומות קלויות וחתוכות לקוביות
פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות קטנות
מעט שמן זית
כ- 3 ראשי שום אפוים בשמן זית - הסבר בהמשך
חצי כוס עלי אורגנו טריים
חצי כוס שקדים פרוסים קלוים
מלח - פלפל

לקישוט: מאה חמישים גרם גבינת מנצ'גו מגורדת

הכנה
במחבט מטגנים את כל הפלפלים עם מעט שמן זית עד שרכים
בקערה מערבבים את הפלפלים ואת כל שאר המצרכים פרט לגבינה
ומקררים מעט
ממלאים את הקעריות, מפזרים מן הגבינה בנדיבות ומגישים


שום אפוי בשמן זית: מעדן בקלי קלות
לוקחים ראשי שום ומסדרים אותם בפיסות נייר כסף
חתוכים להם את הראש, מזליפים שמן זית
בנדיבות, מפזרים מעט מלח גס וסוגרים את הנייר כסף
אופים כשעתיים על 120. שיני השום נחלצים בשלימות ובקלות
מן הקליפה שלהם. נשמר מצויין במקרר
עם שמן זית. נהדר כממרח על לחם כפרי ומעשיר כל מרק

המתכון בהשראת קשה "מתכונים שניראים טעימים" ורק
אצלי מספר שינויים קטנים, בהכנה של הקעריות והמילוי




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי..................ו--- איה22/12/2009 05:56
קרם קטאלן עם זעפרן ותפוזים - שף עידו זרמיו--- פלפלית
22/12/2009 07:44
סביצ'ה טונה עם תפוז,אשכולית וגרעיני חמנייהו--- פלפלית
22/12/2009 07:47
סלט סלק צלוי עם תפוזים, שמן אגוזים ובצלצליו--- פלפלית
22/12/2009 07:49
פולנטה עם פלפלים, שקדים וגבינת מנצ'גוו--- מ ר י ל י ן « הודעה נוכחית
22/12/2009 09:00
פולנטה עם פלפלים, שקדים וגבינת מנצ'גו - תמונהו--- מ ר י ל י ן  
22/12/2009 10:20
קדירת תפוחי אדמה/אפונה/גזר ובשר טחוןו--- chant  
22/12/2009 09:47
עוגיות חלבה רכות ונפלאות/נירהמ1ו--- niram  
22/12/2009 10:43
סלט של טחינה מבושלת עם בצל וטונה ו--- שמני  
22/12/2009 12:17
מרק פלפלים אדומים וגזרו--- שמני  
22/12/2009 14:28
צלי עוף בסיר לבישול איטיו--- אייקו  
23/12/2009 05:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן