...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ריזוטו...ו--- chant   20/12/2009 16:40

תשמעו משהו משהו.. הצלחה בפה מלא תרתי משמע..

מתכון שניתן לי ע"י ניצי
השינוי היחידי הוא שלא היה לי יותר דלעת אז הכנתי עם פיטריות טריות..

ריזיטו דלעת של ניצי

תוכן: לפרוס דלעת לפרוסות דקיקות.[אני כאמור הכנתי עם פיטריות טריות]
לאדות בחמאה עד שהן שקופות.
להוסיף להן שאלוטס או בצל קצוץ דקיק ולהמשיך לאדות לשקיפות.
בצד לחמם סיר עם מרק. אפשר מקוביה או אבקה.
מרק עוף או בשר או ציר ירקות.
להוסיף אורז עגול לדלעת. לערבב כך שיכוסה בשומן מכל הצדדים.
להוסיף מצקת מסיר המרק לסיר האורז. להניח שהנוזלים יספגו. להוסיף עוד מצקת. שוב לחכות שהנוזלים יספגו. כך עד שהאורז עשוי אבל נשאר אלדנטה, כלומר, במרכזו יש עדיין נקודה נגיסה והוא לא הפך לדייסה.
סיום הבישול (חוק ברזל בל יעבור ברזוטו) ישה תמיד עם הוספת גושיש חמאה למרכז סיר הריזוטו, עירבוב עם התבשיל, להוסיף פארמיג'יאנו ולהגיש עם עוד המון פארמיג'יאנו. הסיום הזה מבטיח ריזוטו קרמי לא יבש ומאד טעים.
תוספות:
אפשר להחליף מצקת או שתיים, רצוי הראשונות, ביין לבן. לאדות עד שהאלכוהול מתנדף ולהמשיך כרגיל.
תבלינים מתאימים: אגוז מוסקט, פלפל לבן(מעט). מי שאוהב יכוללהוסיף קמצוץ קינמון. לא חובה.






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה20/12/2009 04:07
תבשיל עדשים וקינואה/דנית קימלו--- הדר
20/12/2009 07:48
קרם ברולה- ...התחיל כך, בדרך לתנור....ו--- איה ו.  
20/12/2009 09:27
והמשיך כך- ....יצא מהתנור, לפני שלב הברנר-...ו--- איה ו.  
20/12/2009 09:28
....ונגמר כך- .....קרם ברולה מוכן ומקורמל-ו--- איה ו.  
20/12/2009 09:32
...וכך- בבקשה, תתכבדו בביס......ו--- איה ו.  
20/12/2009 09:32
....וכך..........ותיכף מתחסל! (היה טעים?)ו--- איה ו.  
20/12/2009 09:34
ריזוטו...ו--- chant   « הודעה נוכחית
20/12/2009 16:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן