...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מקרון מתכון בסיסי - אסטלה מושקוביץ'-בלפרו--- פלפלית   18/12/2009 09:17


בתמונה -
עוגיות מקרון שוקולד במילוי שוקולד לבן - שהכנתי,לפי המתכון הנ"ל - פלפלית

עוגיות מקרון — מתכון בסיסי-אסטלה מושקוביץ'-בלפר - על השולחן


אפילו קונדיטורים מקצועיים מתייחסים בחשש מה להכנת המקרון — אותה עוגיית סנדוויץ’ נמסה בפה ועשירת טעם. אסטלה מוסקוביץ’ מפרקת בעדינות ובנחישות את נוסחת ההפעלה לשלבים ברורים ופשוטים


מקרון — מתכון בסיסי


לפני המילוי אפשר לאחסן בקופסה סגורה הרמטית עד 3 שבועות חומרים לשני מגשים בגודל 30×40 ס”מ:
70 גרם חלבונים
4 טיפות מיץ לימון
35 גרם סוכר
70 גרם שקדים טחונים
130 גרם אבקת סוכר
למקרון שוקולד:
תוספת 10 גרם קקאו – לנפות עם האבקות
למלית:
קרם חמאה או ריבה


מנפים יחד את כל האבקות. מקציפים חלבונים, מיץ לימון וסוכר לקצף יציב אך לא קשה. מקפלים את האבקות לתוך הקצף בעדינות. נותנים למסה לנוח כ-10 דקות בקערה. היא צריכה להיות קלה עד נוזלית ולאפשר למקרון להתפשט מעט על המגש בלי להשאיר את “שפיץ” ההזלפה.


מזלפים עיגולים בקוטר 2 ס”מ על משטח סיליקון,
[הכנתי על נייר אפיה - פלפלית]
ומניחים עד שהמקרון יבש למגע ולא דביק (שעתיים בערך), על מנת שייווצר קרום על פני שטח המקרון.


מחממים תנור ל-140 מעלות במצב טורבו.


אופים כ-15-12 דקות. חשוב: מומלץ לאפות על סיליקון, כדי שהעוגיות לא יידבקו. אם אופים על נייר אפייה, מרטיבים את התבנית מתחת לנייר מיד עם הוצאת המגש מהתנור. ייווצרו אדים ורטיבות, שיקלו על ההפרדה.


ממתינים מעט ומנתקים את המקרון מהדף בתנועה סיבובית.


מרכיבים את המקרון: מסדרים את המקרונים בזוגות לפי גודל זהה. מזלפים על התחתית של אחד מהם קרם חמאה (מתכון בהמשך) או ריבה או מלית אחרת לפי הטעם ומכסים עם המקרון השני (יוצרים סנדוויץ’).


שומרים בקירור עד יומיים או מקפיאים לשמירה לזמן ארוך יותר. לפני המילוי אפשר לאחסן בקופסה סגורה הרמטית עד 3 שבועות.


קרם חמאה


להצלחת הקרם, רצוי להשתמש במדחום סוכר. אם אין, הערכת הזמן היא 7 דקות מרגע הרתיחה על אש בינונית.


חומרים ל-4 מגשים בגודל 30×40 ס”מ:
100 גרם סוכר
50 גרם מים
20 גרם סירופ גלוקוזה
2 חלמונים
60 גרם ביצים (1 ביצה מס’ 2)
200 גרם חמאה
כמה טיפות תמציות טעם (ורדים, שקדים, לימון, קוקוס וכו’)
צבעי מאכל (לא חובה)



מכניסים לסיר סוכר, מים וסירופ גלוקוזה ומתחילים לבשל עם מדחום.


מקציפים ביצים וחלמונים לתערובת בהירה ותפוחה.


כשהסירופ מגיע ל-120 מעלות, יוצקים אותו בזריזות על דופן הקערה בזמן ההקצפה, וממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת ל-40 מעלות. מנמיכים מהירות, מוסיפים פנימה חמאה רכה ומקציפים לקרם יציב ומבריק.


מחלקים את התערובת למנות, ומוסיפים כמה טיפות של תמציות טעם. מערבבים היטב ומצננים.


מזלפים את הקרם על המקרונים.
גיוונים: אפשר להוסיף לקרם גם שוקולד מומס, מחית נוגט, מחית פיסטוק או ממרחים שונים לגיוון בטעמים. מוסיפים כף אחר כף, עד שמתקבל צבע, טעם ומתיקות ברמה הרצויה.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי ......... ו--- פלפלית18/12/2009 07:37

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מקרון מתכון בסיסי - אסטלה מושקוביץ'-בלפרו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
18/12/2009 09:17
עוגיות מקרון - חנה פלאח ו--- פלפלית  
18/12/2009 09:21
עוגיות מקרון - ע"פ מתכון של חנה פלאח ו--- פלפלית  
18/12/2009 09:24
עוגיות מקרון - בטעם מוקה - במילוי קרם פיסטוק ו--- פלפלית  
18/12/2009 09:27
קוגל תפוחי אדמהו--- פלפלית
18/12/2009 09:55



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן