...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק תימני כמו של סבתי מזל ז"לו--- ממרילין 6/12/2009 14:06

סבתי מזל, ז"ל הייתי אישה מאוד מאוד ענייה, ולכן לא בשר ולא עופות עלו על השולחן כמעט..זה היה ממש נדיר.
המרק של יום שישי ניקרא "מרק שקדיף" עם דגש גרוני על ה- "ק". פירוש המילה "שאריות" או "עצמות". את המרק עשתה רק מעצמות של עוף: גרונות, רגליים, גב וכן הלאה. המרק הכי משובח שטעמתי אי פעם. וכל מי שהיה בא לסבתי היה יוצא שבע וטוב לב מן המרק.

עם הזמן ב"ה המצב השתפר, הילדים גדלו והתחתנו..אבל המרק נשאר.
מסורת הייתה שכל יום שישי כל הילדים + הנכדים היו מגיעים אליה, כל אחד בשעתו, עם חפיפה מדי פעם בין אחד לשני. בתפריט: מרק שקדיף, פיתות, חילבה וירקות פרוסים.

היום אני מנסה לשמר את המסורת עם עיניין המרק של יום שישי שאני מכינה וכולנו מתווספים אצל אמא שלי.

מצרכים
כרעיים מחולקים נקיים + עצמות. ככול שיש יותר עצמות כך יותר טעים.
צרור יפה של כוסברה
בצל מקולף חצוי לשניים
2-3 קישואים חתוכים ל- 3 חלקים
2-3 תפוחי אדמה חתוכים לחצאים
1 כף מרק עוף
1 כף חוויג'

הכנה
מסדרים בסיר את הבצל את העופות ומים לכיסוי ומתחילים לבשל.
מנקים את הקצף עד שהמרק יפה וצלול.
מוסיפים כמעט את כל הכוסברה, את המרק עוף ואת החויג'
מוסיפים את הירקות ומבלשים עד התפוח אדמה מוכן
מניחים קצת כוסברה מעל, סוגרים את הסיר ומחכים שכולם יבוא לאכול.

אולי ביום שישי הזה אצלם ב"ה ואז אצרף תמונה.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה6/12/2009 03:00
קרם פרש בייתי / חיים כהןו--- איה
6/12/2009 06:01
גרטין ‏ תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמיו--- איה
6/12/2009 06:05
טארט תותים ו--- ~מרילין~  
6/12/2009 08:44
תקריב תותים..כי זה פשוט יפה מדי ו--- ~מרילין~  
6/12/2009 08:46
מרק תימני כמו של סבתי מזל ז"לו--- ממרילין « הודעה נוכחית
6/12/2009 14:06



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן