...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

תפוחי אדמה ממולאים אפויים - בגבינותו--- פלפלית   28/11/2009 17:54


*** מילאתי במילוי קצת אחר
*** הגשתי עם רוטב שמנת מתובל - פלפלית.


תפוחי אדמה ממולאים אפויים - בגבינות
חני הראל - בלוג אוכל

4-6 מנות

החומרים:



1 קילו תפוחי אדמה = 3 גדולים מאוד או 6 בגודל בינוני (רצוי שווים בגודלם)

1 כוס גבינה צהובה מגוררת = כ- 100 גרם גבינה . אני השתמשתי בגבינת מוצרלה מגוררת אפשרי גם גבינה מסוג אחר.

1/3- 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק - החלק הירוק של הבצל בלבד

1/2 כוס שמנת חמוצה 15% = כחצי מיכל גדול

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח גס

פפריקה מתוקה לפי הטעם = רבע עד חצי כפית



אופן ההכנה:


1. מחממים תנור /טוסטר אובן (אני הכנתי הבוקר בטוסטר אובן) לחום של 200 מעלות צל'.

2. רוחצים את תפוחי האדמה במים וסבון ומנגבים . לעשות מעט חתכים קטנים (שטחיים) בכל תפוח אדמה (כמו פסים קצרים באורך ס"מ). להניח בתבנית האפייה ולאפות כשעה או עד שהתפוחי אדמה רכים (לבדוק עם מזלג) . זמן האפייה ישתנה בהתאם לגודל תפוחי האדמה, התבנית וסוג התנור ויכול להתארך גם לשעה ורבע .

3. מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית וחוצים אותם לאורכם בעודם חמים.

4. להוציא את תוכם כל מחצית תפוח אדמה לתוך קערה בינונית ולהשאיר 'סירה' של מחצית התפוח אדמה עם דפנות בעובי של 5-6 מ"מ . קל לרוקן את תפוחי האדמה בעזרת כפית חדה לריקון תפוחי עץ.

את תוכן תפוחי האדמה למעוך בקערה בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג.

5. להוסיף:
מחצית מכמות הגבינה המגוררת (=1/2 כוס) , בצל ירוק, שמנת חמוצה וחרדל .
לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם (רבע עד חצי כפית מלח גס).
במידה והמלית סמיכה מידי להוסיף כפות ספורות (כף אחר כף) מים רותחים ולערבב עם כף לאחר כל הוספה.
המלית תהיה קרמית וטעימה.

6. למלא כל מחצית תפוח אדמה אפוי במלית.

7. לפזר מעל את יתרת הגבינה המגוררת. ואת הפפריקה מתוקה.

8. להחזיר לתנור/לטוסטר אובן לאפייה נוספת למשך 15-20 דקות.
להגיש חם.
************
רוטב השמנת שהכנתי - פלפלית

1 מיכל שמנת לבישול 15%
1 קובית תיבולית - שום פטר' -של קנור

הבאתי לרתיחה , תוך ערבוב .
יצקתי על תפוחי האדמה החמים - והגשתי.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.....................ו--- איה28/11/2009 02:55
עוגת רסק תפוחי עץ / בני סיידא חמהו--- תמר  
28/11/2009 16:33
עוד תמונה...ו--- תמר  
28/11/2009 16:35
תפוחי אדמה ממולאים אפויים - בגבינותו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
28/11/2009 17:54
תפו"א ממולא בגבינות - לפני הציפוי ברוטבו--- פלפלית  
28/11/2009 17:56



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן