...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קובה במרק סלקו--- איה ו.   23/11/2009 10:53


מתכון של שרוני מפורום אוכל YNET


מרק קובה אדומה


בצל גדול קצוץ
להשקיף בסיר עם מעט שמן
להוסיף תוך עירבוב
6 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק
5 סלקים בינוניים חתוכים לחצי ורבע - פרוסים
1 גזר גדול פרוס לעיגולים או חצאים

לערבב הייטב תוך אידוי בסיר
להוסיף מים / ציר בשר עד לכיסוי + 6 ס"מ גובה מעל הירקות
להביא לרתיחה
ולבשל כרבע שעה בעודו רותח רתיחה עדינה
לתבל ב:
מלח
פלפל
מעט ציפורן טחון
מעט קינמון
מעט כמון
** אפשר פשוט לתבל במעט בהרט במקום
3 כפות סוכר

בעוד הסיר רותח "לזרוק" פנימה את הקובות
ולבשל עוד כ 40 דק'.

בהגשה לטפטף מיצלימון בצלחת או מעט מלח לימון
השילוב של החמוץ והמתוק פשוט מטמטם...

=====הערה שלי- איה ו.:=====
את המרק הכנתי הפעם בקיצור דרך דרמטי, שהתגלה כמוצלח ביותר:

חזרתי מהסופר ובאמתחתי סלק אדום קלוף ומבושל,
שמוכרים באריזת ואקום במקרר של הירוקים.... (ולתדהמתי מצאתי לא רחוק משם, במקרר של הגבינות, אריזה בודדת של מסקרפונה..שכנראה הגיעה לשם במקרה עם שאר המוצרים של "גד"...כמובן שחטפתי אותה לעגלתי ללא היסוס......אבל זה כבר סיפור משמח אחר...)

בקיצר- הסלק המוכן הזה, זה הבסיס של המרק, שהתבשל מהר מאוד,- חסך לי הרבה זמן- ויצא לא פחות טעים מהמרק שאני מבשלת בדרך המקובלת, עם הסלק הטרי.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה23/11/2009 07:45
עוגת "כמו טירמיסו"-ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:10
כמו טירמיסו....ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:11
קוגל חריף מתוקו--- איה ו.  
23/11/2009 10:13
עוגת שוקולד ואגסים הפוכה-ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:19
...ועוד מבט....ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:21
אופס, זה עוד מבט....ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:22
בורקס גבינות בבצק פילאסו--- איה ו.  
23/11/2009 10:25
ביס מהבורקס.....ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:25
מרק פטריות וארטישוק ירושלמיו--- איה ו.  
23/11/2009 10:31
המרק- לפני שהפך למרק....שלב הערבוב...ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:31
לחם חצי מלא...(לנגב את המרק...)ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:38
לחם אחרי עיצוב כיכרותו--- איה ו.  
23/11/2009 10:38
לחם אפויו--- איה ו.  
23/11/2009 10:40
מה .....היי איה ו -ו--- לינדוש
23/11/2009 10:45
לחם חצי מלאו--- שירושושנה
11/4/2010 22:08
קציצות לקוסקוס ברוטב אדוםו--- איה ו.  
23/11/2009 10:45
קוסקוס במיקרו-(לא אינסטנט)ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:46
קובה במרק סלקו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
23/11/2009 10:53



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן