...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות לקוסקוס ברוטב אדוםו--- איה ו.   23/11/2009 10:45

קציצות לקוסקוס ברוטב אדום

קציצות אני מכינה כל פעם קצת אחרת, תלוי ברוטב שהן יכנסו אליו.
מה שבטוח- אופה בתנור ולא מטגנת.
אחר כך מתבשלות ברוטב.
הקציצות השתדכו לקוסקוס+ הירקות והרוטב של מרק הקוסקוס.

אחרי הבישול אני נותנת לקציצות לנוח ברוטב כמה שעות, הן סופגות את הטעמים ומשתבחות. למחרת מעולות אף יותר. עוברות מצויין הקפאה, וטובות גם קרות בתוך סנדוויץ' מושקע.
אם מקפיאים - אפשר אחר כך להוסיף אותן למגוון תבשילים- אפונה וארטישוק, זייתים ותפ"א, במיה ועגבניות, קישואים.....הכל הולך.

כמות שמתאימה למלא תבנית גדולה של התנור:

250 גרם בשר הודו טחון
750 גרם בשר בקר טחון(משתמשת בבשרים טריים)
2 ביצים שלמות טרופות
4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
4 כפות פירורי פנקו/ או פירורי לחם מכל סוג שהוא /או קוואקר
2 בצלים קצוצים דק
כמה שיני שום מעוכות
צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק
צרור קטן של נענע קצוץ דק
מעט שמן זית
בערך כף קטשופ
כפית חרדל דיז'ון
קצת רוטב סויה
פלפל שחור גרוס, מלח גס- קצת,קורט בהרט, מעט קינמון,קורט כורכום,קורט תבלין לקוסקוס, פפריקה חריפה או מתוקה , מעט סוכר

מערבבת הכל היטב, ממש ללוש את התערובת. לכסות בניילון ולקרר מינימום חצי שעה במקרר.


בנתיים מכינה את הרוטב:

בקלחת שטוחה (דפנות בגובה 12 ס"מ ) כזו שכל הקציצות יכולות להיכנס בה בנוח, (בשתי קומות),
מזהיבים בצל, גבעולים קצוצים של סלרי עלים, עשבי תיבול ירוקים לפי הטעם- קצוצים דק.
מוסיפה 2 אריזות קטנות רסק עגבניות, הרבה עלי מנגולד קצוצים גס, כמה שיני שום ועגבניה חתוכה לקוביות קטנות.
מוסיפה מעט מים שישאר יחסית סמיך. מתבלת במלח, פלפל לבן, פפריקה מתוקה, תבלין לקוסקוס(שגם נותן צבע יפה וגם מוסיף המון בטעם) , מעט אבקת מרק בצל, הל, קינמון. טיפה סוכר.
סוחטת מיץ לימון טרי- מחצי לימון, ומוסיפה עלי נענע טריייה קצוצים.

מביאים מכוסה לרתיחה. אם דליל מדי אפשר להוריד מכסה ולצמצם קצת את הרוטב.
אם סמיך מדי- להוסיף עוד קצת נוזלים.
לקחת בחשבון שהקציצות יסמיכו אותו. אחרי רתיחה לבשל על אש קטנה בערך 10 דקות. לכבות אש.

הכנת הקציצות: לחמם תנור למצב גריל, בתבנית התנור הגדולה לשים נייר אפייה ולשמן במעט שמן זית.

ליצור קציצות מהתערובת , לטבול בפירורי לחם/פנקו ולהניח בתבנית. אפשר לצופף אותן שיגעו זו בזו.

להשחים במצב גריל-זה לוקח כמה דקות עד הזהבה יפה- להוציא את התבנית, להפוך את הקציצות לצידן השני, להזהיב תחת הגריל. להוציא מהתנור. השלב הזה מהיר מאוד.

להעביר בזהירות את הקציצות לקלחת עם הרוטב החם, להניח אותן בשתי קומות , הרוטב אמור להגיע מעט מתחת לגובה הקציצות שבקומה העליונה.לכסות במכסה, לתת שוב רתיחה קלה, להנמיך לאש נמוכה ולבשל בערך חצי שעה.

לכבות אש.
לתת לקציצות לנוח ברוטב לפני שאוכלים אותן. הן תהיינה ככה הרבה יותר טעימות.

מקור: עצמי.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה23/11/2009 07:45
עוגת "כמו טירמיסו"-ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:10
כמו טירמיסו....ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:11
קוגל חריף מתוקו--- איה ו.  
23/11/2009 10:13
עוגת שוקולד ואגסים הפוכה-ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:19
...ועוד מבט....ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:21
אופס, זה עוד מבט....ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:22
בורקס גבינות בבצק פילאסו--- איה ו.  
23/11/2009 10:25
ביס מהבורקס.....ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:25
מרק פטריות וארטישוק ירושלמיו--- איה ו.  
23/11/2009 10:31
המרק- לפני שהפך למרק....שלב הערבוב...ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:31
לחם חצי מלא...(לנגב את המרק...)ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:38
לחם אחרי עיצוב כיכרותו--- איה ו.  
23/11/2009 10:38
לחם אפויו--- איה ו.  
23/11/2009 10:40
מה .....היי איה ו -ו--- לינדוש
23/11/2009 10:45
לחם חצי מלאו--- שירושושנה
11/4/2010 22:08
קציצות לקוסקוס ברוטב אדוםו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
23/11/2009 10:45
קוסקוס במיקרו-(לא אינסטנט)ו--- איה ו.  
23/11/2009 10:46
קובה במרק סלקו--- איה ו.  
23/11/2009 10:53



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן