...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חצילים ממולאים עם טחינה וצנוברים / בני סיידו--- זהבה 23/11/2009 07:25



חצילים ממולאים עם טחינה וצנוברים / בני סיידא

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'







חומרים (6 מנות)


3 חצילים בינוניים
מלח
שמן לטיגון עמוק
100 גרם צנוברים קלויים
למלית:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק מאוד
400 גרם בשר טלה או בקר טחון
4 עגבניות קלופות וקצוצות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
לטחינה:
1/2 1 כוסות טחינה גולמית
2 לימונים סחוטים
6 שיני שום קצוצות
מלח לפי הטעם
1/4 1 כוסות מים


אופן ההכנה



1. חוצים את החצילים לאורכם ומסירים את התוכן מכל מחצית, כך שתישאר קליפה בעובי 1/2 1 ס"מ. זורים על הקליפות מלח ומשהים בצד כשעתיים.

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

3. שוטפים את החצילים היטב, מייבשים ומטגנים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים. מוצאים ומניחים על נייר סופג.

4. המלית: מחממים שמן זית במחבת כבדה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך בחישה עד שהוא משחים. מוסיפים את העגבניות והרסק, מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי ומבשלים עד שרוב הנוזלים נספגים. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.

5. מסדרים את החצילים בתבנית אפייה, ממלאים במלית ואופים 20 דקות.

6. מכינים את הטחינה (ראו מתכון בסיסי), מוציאים את החצילים מהתנור, יוצקים על כל חציל מעט טחינה, זורים את הצנוברים ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם.







כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה22/11/2009 04:02
טפאנד מזרח תיכוני / פפריקהו--- איה
22/11/2009 04:14
מרק בצל צרפתי של ג'וליה צ'יילד ו--- איה
22/11/2009 04:22
מרק פטריות ותפוחי אדמה של תמר כהן-צדק ו--- איה
22/11/2009 04:25
מרק אפונה עם נקניק מעושן ו--- איה
22/11/2009 04:28
כורדנה - שקשוקת סתיו ירוקה ו--- איה
22/11/2009 04:32
קומפוט תפוזים ושוקולד ו--- איה  
22/11/2009 04:35
אורז ירוקו--- ~מרילין~  
22/11/2009 08:38
אורז ירוק - מבט מלמעלהו--- ~מרילין~  
22/11/2009 08:39
עוגת גבינה ו--- פלפלית  
22/11/2009 12:08
שפצל'ה [ בצקניות ] מיכל לוי-אלחלל מגזין שףו--- פלפלית  
22/11/2009 12:14
חצילים ממולאים עם טחינה וצנוברים / בני סיידו--- זהבה « הודעה נוכחית
23/11/2009 07:25



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן