...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שפצל'ה [ בצקניות ] מיכל לוי-אלחלל מגזין שףו--- פלפלית   22/11/2009 12:14


שפצל'ה [ בצקניות ]

שפצל'ה בסיסי

המרכיבים (6-8 מנות):
1/2 3 כוסות קמח
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כוס + 1 כף מים
2 כפיות מלח (למי הבישול)

אופן ההכנה:

שמים בקערת המערבל את הקמח, הביצים וכפית מלח ומערבלים במהירות בינונית דקה-שתיים, עד שמתקבלת עיסה אחידה ללא גושים. מנמיכים את מהירות המערבל לנמוכה ויוצקים בהדרגה את המים. מפסיקים את פעולת המכשיר ומערבבים ידנית לקבלת עיסה סמיכה ואחידה.

מחממים בסיר גדול 3 ליטר מים ומוסיפים את שתי כפיות המלח. מניחים מעל לסיר כלי להכנת שפצל'ה או מגש פיצה מחורר או מסננת בעלת חורים רחבים.

ממלאים מצקת בעיסה ויוצקים אותה לאט לתוך החורים ובעזרת מרית רכה דוחסים אותה כך שתיטוף מהחורים למים. מבשלים כדקה, עד שהבצקניות צפות על פני המים. מוציאים בכף מחוררת מהמים למסננת ושוטפים קלות במים קרים. משתמשים מייד, או מעבירים לכלי אחסון ושומרים עד יום במקרר.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה22/11/2009 04:02
טפאנד מזרח תיכוני / פפריקהו--- איה
22/11/2009 04:14
מרק בצל צרפתי של ג'וליה צ'יילד ו--- איה
22/11/2009 04:22
מרק פטריות ותפוחי אדמה של תמר כהן-צדק ו--- איה
22/11/2009 04:25
מרק אפונה עם נקניק מעושן ו--- איה
22/11/2009 04:28
כורדנה - שקשוקת סתיו ירוקה ו--- איה
22/11/2009 04:32
קומפוט תפוזים ושוקולד ו--- איה  
22/11/2009 04:35
אורז ירוקו--- ~מרילין~  
22/11/2009 08:38
אורז ירוק - מבט מלמעלהו--- ~מרילין~  
22/11/2009 08:39
עוגת גבינה ו--- פלפלית  
22/11/2009 12:08
שפצל'ה [ בצקניות ] מיכל לוי-אלחלל מגזין שףו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
22/11/2009 12:14
חצילים ממולאים עם טחינה וצנוברים / בני סיידו--- זהבה
23/11/2009 07:25



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן