...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות לימון - מיקי שמו - "המיטב" ו--- פלפלית   16/11/2009 09:45


*** לעיטור העוגיות - השתמשתי במזרק - ללא המחת]
ניתן לרכוש בבת מרקחת - מזרקים מעוקרים- בגדלים שונים - פלפלית.


עוגיות לימון - מיקי שמו - "המיטב" (הוצאת על השולחן)
[כ-75.עוגיות]

שלב א':
קוצצים במעבד מזון, להב פלדה:
60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
1/2 לימון בינוני(כמו שהוא, עם הקליפה)וכף דבש,
עד שמתקבלת תערובת חלקה כמו מרק סמיך בעל גוון אחיד.
משאירים אותה במעבד עד הערבוב עם יתר החומרים.

שלב ב':


200 גרם חמאה (חבילה גדולה),

100 גרם (חצי כוס) סוכר רגיל,

1 ביצה גדולה,

1/2 כפית תמצית וניל,

תערובת הלימון שהכנו במעבד המזון בשלב הקודם,

50 גרם (חצי כוס) אגוזים טחונים לאבקה פירורית,

250 גרם קמח (כוס ו-3/4).

אופן ההכנה:

1. מערבבים חמאה וסוכר במיקסר במשך שלוש דקות ועד קבלת תערובת בהירה תפוחה.

2. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים עוד חצי דקה.
3. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תערובת הלימון שקצצנו במעבד המזון, את האגוזים הטחונים ואת הקמח. מערבלים (לא יותר מדי) עד קבלת בצק.
4. בגמר הלישה, הבצק יוצא קצת דביק. עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר לשעה, ואחר כך עובדים איתו ממש מהר. כל ההבדל בין עוגיות מוצלחות מאוד לכאלה שהן נפל, הוא צינון הבצק לפני וגם אחרי הרידוד.

הערות ודגשים להצלחה:

1 . מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס

2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה, הנייר התחתון מקומח מעט, ליריעה בעובי חצי סנטימטר. פטנט הרידוד הזה מאפשר קבלת עוגיות ממש דקות. טיפ: בגמר רידוד הבצק בין שני ניירות האפייה מומלץ להכניס אותו למקפיא כמו שהוא, לחצי שעה, ואז להוציא את נייר האפייה העליון, ולחתוך את העוגיות לריבועים מדויקים של שלושה סנטימטרים.

3. מעבירים את כל נייר האפייה (עם העוגיות החל תוכות שעליו) לתבנית תנור שטוחה. דואגים לרווח ולסדר את העוגיות במרווחים זהים, עד סנטימטרהאחת מהשנייה.

4. אופים 12-13 דקות. העוגיות משחימות מהר יחסית, לכן יש להקפיד לא לאפות אותן יותר מדי. בסוף מצננים.

ציפוי "לבן-חמוץ" שעושה טעם משגע:

מערבבים 100 גרם אבקת סוכר

עם 60 מ"ל (4 כפות) מיץ לימון סחוט טרי עד מרקם סמיך.

בעזרת כפית קטנה מצפים כל עוגייה מוכנה (בגמר האפייה ורק לאחר הצינון) בזילופים דקים בדיגום "קשקוש" או "שלולית". משאירים לייבוש עד שהציפוי מתקרש ל"קרח" טעים להפליא.

מאחסנים את העוגיות האלה בכלי אטום עד שבוע, אבל מי נותן להן שבוע, מי?



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה16/11/2009 08:00
עוגיות לימון - מיקי שמו - "המיטב" ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
16/11/2009 09:45
עוגיות לימון - מיקי שמו - ייבוש הזיגוג [כשעה + ]ו--- פלפלית  
16/11/2009 09:47
לחמניות רוזמרין צרפתיותו--- איה ו.  
16/11/2009 13:09
עוגת לימון ופטל- הגרסה החגיגית-ו--- איה ו.  
16/11/2009 13:59
ומבט נוסף....ו--- איה ו.  
16/11/2009 13:59
פרפה/מוס חלבה ברוטב יין ודבש - צחי בוקששתרו--- פלפלית
16/11/2009 20:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן