...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אלף עלים לך, יקירתיו--- ~מרילין~   15/11/2009 08:46

שאלתי את בכורתי..נו, אז מה להכין לך ? תרצי להרכיב את התפריט בעצמך לכבוד סעודת הגיוס שלך?

חשבה וחשבה..ואז אמרה - ארצה פסטה ברוטב פיטריות - כזה מוקרם כמו שאני אוהבת, ולקינוח אלף דפים. וזהוא! ובלי כל השיגעונות שלך!

סלט חסה...אפשר? שאלתי במיסכנוּת.."בסדר, אבל זהוא!"


אלף דפים...אותו מגדל משגע, המשלב פריכות של עלים מקורמלים מעט, קרם משובח ואבקת סוכר קלילה..אלף דפים של עונג ובשבילי גם אלף דפים של זיכרונות
~
ולא משנה אם בזמן האכילה... כאן נפלה חתיכה, וכאן חמק לו הקרם..ועל האף קצת פודרה לבנה ולא משנה, שעל החולצה רמזים עבים ששוב בפיטוי לא עמדי..ובי אמא גוערת שוב ...כי גם זה אלף דפים של זיכרונות
~
וממני חיילת יקרה, קבלי אלף נשיקות ואלף חיבוקים וכבר אני מרגישה אלף געגועים



הערה: את מלבני הבצק אופים כשהם "דחוסים" אחד על השני כדי שהם לא יתפחו יתר על המידה..שימו לב להוראות
.
.
מצרכים לבצק
חבילת בצק עלים מופשרת וקרה
חצי כוס סוכר
~
הכנת הבצק
מפזרים על משתח עבודה סוכר
מניחים את הבצק ומפזרים מעל גם סוכר
מרדדים את הבצק לעלה דק ומלבני
בעזרת סרגל וגלגלת חותכים מלבנים אחידים - ראה תמונות
~
שמים נייר אפיה בתבנית גדולה של התנור
מסדרים את המלבנים על הנייר, זה ליד זה
מכסים את המלבנים בעוד נייר אפיה
ומעל את שארית המבלנים. וכן הלאה עד שכל
הבצק נמצא בתבנית אחת ומעל הכל נייר אפיה
ומעל הכל עוד תבנית של תנור
~
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180
ואופים עד שהמלבנים אפוים
.

.
מצרכים לקרם - קרם פטיסייר מעושר בקצפת
קצפת קרה מוכנה מ- 250 מ"ל שמנת מתוקה
~
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור

הכנת הקרם
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה כ- 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ושומרים במקרר
עם ניילון נמצד מעל פני הקרם
כשהקרם קר, מקפלים פנימה את הקצפת ומקררים שום
~
הרכבת המנה
לוקחים מלבן בצק עלים
מורחים עליו שיכבה נדיבה של קרם
אני השתמשתי בשקית זילוף עם פתח גדול
שמים עוד מלבן מעל, ועוד שיכבה של קרם
מסיימים עם עוד מבלן מעל ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה15/11/2009 03:31
לימונים כבושים - שרי אנסקיו--- פלפלית
15/11/2009 08:01
עוגת שמריםו--- טליון
15/11/2009 08:10
אלף עלים לך, יקירתיו--- ~מרילין~   « הודעה נוכחית
15/11/2009 08:46
חמין של שבת עם חיטה ב"קוקי"ו--- איה ו.  
15/11/2009 12:52
עוגת הטירמיסו הראשונה שלי-ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:00
טירמיסו מבט מלמעלה- עדיין שלמה...ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:02
ועודו--- איה ו.  
15/11/2009 13:03
ולקחת ביס עם הכפית.........ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:04
עוגת שמרים והפעם במלית שוקולד מריר ונוגט-ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:06
ומבט חקרני לנבכי הפרוסה:ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן