...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לימונים כבושים - שרי אנסקיו--- פלפלית 15/11/2009 08:01


לימונים כבושים - שרי אנסקי

תוספת הסוכר שבמתכון עוזרת ללימון להתרכך בצורה מושלמת יותר ומעניקה למיץ שלו ברק. המתיקות אינה משפיעה על הטעם החמוץ אלא מדגישה אותו. הסוכר משמר בדיוק כמו המלח ויש שכובשים בתוספת סוכר גם זיתים וצלפים, בדרך כלל ביחס של חצי מלח וחצי סוכר.

החומרים:

כ-1/2 קילו לימונים ננסיים בעלי קליפה דקה
2 כפות מלח גס
כף סוכר
2-3 כפות שמן זית

ההכנה:

1. חותכים את הלימונים לפלחים. מסירים את החרצנים ומעבירים עם המיץ לקערה גדולה.

2. מפזרים עליהם את המלח והסוכר ומקפיצים אותם עד שכל הפרוסות מצופות בהם. אפשר בשלב זה לדחוס לצנצנת. כך או אחרת, מכסים היטב במכסה או בניילון נצמד ומשאירים ליומיים-שלושה מחוץ למקרר. הלימונים מפרישים את הנוזלים.

3. רק אחרי שלושה ימים מוסיפים את השמן וסוגרים. אם הם לא מכוסים בנוזלים, מכסים במיץ מלימון נוסף. הם מוכנים לאחר יומיים-שלושה, אבל טעמם מבשיל אחרי שבוע. הם נשמרים במקרר לפחות שנה.

4. אחרי שיוצקים את השמן ניתן לפזר מלמעלה כפית פפריקה חריפה ומתוקה, או להוסיף להם 2-3 פלפלים חריפים יבשים.

* יש המפזרים עליהם כפית "בהר של עמבה", שהיא תערובת תבלינים לכבישה שנמכרת בחנויות התבלינים ומכילה בעיקר כורכום, גרגירי חילבה, פפריקה ופלפל שחור טחון כתושים יחדיו.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה15/11/2009 03:31
לימונים כבושים - שרי אנסקיו--- פלפלית « הודעה נוכחית
15/11/2009 08:01
עוגת שמריםו--- טליון
15/11/2009 08:10
אלף עלים לך, יקירתיו--- ~מרילין~  
15/11/2009 08:46
חמין של שבת עם חיטה ב"קוקי"ו--- איה ו.  
15/11/2009 12:52
עוגת הטירמיסו הראשונה שלי-ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:00
טירמיסו מבט מלמעלה- עדיין שלמה...ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:02
ועודו--- איה ו.  
15/11/2009 13:03
ולקחת ביס עם הכפית.........ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:04
עוגת שמרים והפעם במלית שוקולד מריר ונוגט-ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:06
ומבט חקרני לנבכי הפרוסה:ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן