...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פיתות שומשום מתקתקות/דורעם גונטו--- תמר   10/11/2009 19:27

הערות שלי בצד...

חומרים (ל-6-8 פיתות):
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
3 כפות סוכר חום
2 כפות סירופ מולסה כהה (אם אין, עוד 2 כפות סוכר חום)
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא (ניסיתי עם קמח מלא וגם רק עם קמח לבן, לטעמי יותר מוצלח עם קמח לבן בלבד)
1 כפית שמרים יבשים (אני שמה קצת יותר)

לציפוי:

1 חלמון
1/2 כוס זרעי שומשום

הכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים ליצירת בצק (אם יש מכונת לחם, אפשר להשתמש בה על תוכנית בצק). לשים באופן נמרץ במשך כ-5 דקות. מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי-שעתיים.

מחממים את התנור ל-300 מעלות (או לחום מקסימלי, אם התנור אינו מגיע ל-300 מעלות). אם יש אבן אפייה - משתמשים בה. מחלקים את הבצק ל-6 או 8 כדורים, לפי גודל הפיתות הרצוי.

על משטח מקומח מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי כ-7 מ"מ. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה.

בקערית טורפים את החלמון עם כף אחת של מים. בצלחת עמוקה מניחים את השומשום. בעזרת מברשת מברישים את הפיתות בחלמון, ואז מרימים בעדינות וטובלים בשומשום, כך שחלקה העליון של הפיתה יצופה בשכבה צפופה של שומשום.

במקום לטבול בשומשום - שופכת את השומשום ישר מהשקית על עיגול הפיתה)

אופים ישירות על אבן האפייה החמה (ואם אין - על תבנית שטוחה מרופדת נייר אפייה, בתחתית התנור), עד שהפיתות שחומות בתחתיתן (4-5 דקות).




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה10/11/2009 06:29
קציצות עם מנגולד או עלי תרד - ברוטב צהוב...ו--- chant  
10/11/2009 06:55
אגרול עוף פיקנטיו--- chant
10/11/2009 07:03
מאפה בצק חציל ממולאו--- chant
10/11/2009 07:10
קבב פיסטוקו--- chant
10/11/2009 07:14
פודינג אורז בתבלינים ארומטייםו--- chant
10/11/2009 07:18
עוגות שמרים במילוי קקאו/ גבינה מתוקהו--- איה ו.  
10/11/2009 09:08
ותקריב מהצד.....ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:10
לחם .............עם קמח מלא ומיץ תפוזיםו--- איה ו.  
10/11/2009 09:15
לחם מקרוב.......ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:16
בואיקוסו--- איה ו.  
10/11/2009 09:19
מגדל בואיקוסו--- איה ו.  
10/11/2009 09:20
סלט סלק קר הכי פשוט שישו--- איה ו.  
10/11/2009 09:21
סלט שומר וסלרי קר........ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:23
סלט שומרו--- איה ו.  
10/11/2009 09:23
סלט ביצים ותפוח אדמה קר ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:25
הסלט הקבוע שלנו בפסח, סלט מעולה!ו--- ethy
12/4/2013 12:23
לחם עם גרעינים צנובר ותמרים- ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:27
לחם- שלב 1- לפני ציפויו--- איה ו.  
10/11/2009 09:28
לחם שלב 2- ציפוי- טרום אפייהו--- איה ו.  
10/11/2009 09:29
לחם-...מקרוב...אפשר להריח....ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:30
לחם- ככה נראה מבפנים.........ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:30
לחם יוצא למשלוחה, לשכנים הנחמדים..........ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:31
עוגת שוקולד במיקרוו--- איה ו.  
10/11/2009 09:34
עוגה מקרוב.........ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:35
קיגל לצ'ולנטו--- גדולה  
10/11/2009 12:48
פיתות שומשום מתקתקות/דורעם גונטו--- תמר   « הודעה נוכחית
10/11/2009 19:27



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן