...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קינוח קייצי מרשים ומנצח - מלבי בקלי קלות ו--- אוריתוש*   10/10/2008 12:06

יש להכין יום לפני ההגשה!

ההסברים נראים אולי ארוכים, אבל למעשה, זה מתכון קל מאוד שתמיד

גורף תשואות ומחמאות !

החומרים למלבי:

1 ליטר חלב 3 אחוז שומן
2/3 כוס קורנפלור
3 כפות מי ורדים (לא תמצית)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

מוזגים לקערית כוס וחצי מכמות החלב. מוסיפים את הקורנפלור ומי הורדים
ומערבבים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.

יוצקים את יתרת החלב לסיר, מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר, ומחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לסף רתיחה.

מוסיפים לסיר את החלב עם הקורנפלור וטורפים ללא הפסקה, עד אשר
התערובת מסמיכה מאוד ומתחילה לרתוח (זה קורה תוך דקה בערך).

בבעבוע הראשון מסירים מהאש, יוצקים מיד לתבנית המעוצבת, ומכסים
את פני המלבי בניילון נצמד (למניעת היווצרות קרום).

מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של 4 שעות לפחות, עד
אר המלבי קר מאוד ויציב.
(רצוי מאוד להכיו יום לפני ההגשה - להתייצבות של המלבי)

הופכים את התבנית על צלחת ההגשה, מקשטים מסביב ובאמצע

ב- או ב- , מפזרים בנדיבות פיסטוקים קצוצים וקוקוס
ומגישים ליד כלי עם רוטב אדום מתוק וטעיםםם !!!

הרוטב האדום למלבי (גם אותו יש להכין מראש על מנת שיהייה קר) :

מביאים לרתיחה כוס וחצי סוכר וכוס מים, מבשלים 5-8 דקות על אש נמוכה
ומסירים מהאש.
מוסיפים כף מי ורדים ו - 2 כפות תרכיז פטל (בעיקר בשביל הצבע).
מצננים ושומרים במקרר עד להגשה.

הרוטב הזה יכול להישמר חודשים ארוכים במקרר - בתנאי שהוא נמצא בכלי אטום לריחות !
(מקור המתכון-קרין גורן)



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי................ו--- איה10/10/2008 02:41
פיצת שוקולדו--- שאנל 5  
10/10/2008 05:25
עוגת שוקולד לימי הולדת, קלה וטעימה מאדו--- הדר  
10/10/2008 11:09
הדר יקרה שב"ש ומבורכת וגמ"ח טובה לגבי הקצפת הביציםו--- שוש
10/10/2008 23:23
קינוח קייצי מרשים ומנצח - מלבי בקלי קלות ו--- אוריתוש*   « הודעה נוכחית
10/10/2008 12:06
חזה עוף בפפריקה מעושנת ולימון בליווי פתיתיםו--- איילת ב.
10/10/2008 13:49



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן