...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק קרופניקו--- פנינהט   1/11/2009 19:54

מרק קרופניק

מצרכים:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר (נוסף) פרוס לעיגולים
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
1 סלסילה של פטריות שמפניון פרוסה לפרוסות
11/2 כוסות של גריסי פנינה שטופים היטב ומסוננים
שמן זית
2-3 כפות אבקת מרק פטריות
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור
כ-2 ליטר מים.

ההכנה:
מצפים תחתית של סיר בינוני בשמן זית ומוסיפים לו את הבצל, הסלרי ו-2 סוגי הגזר.
מטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות רק עד שהן סופגות מעט שמן, לא לטגן יותר מדי כדי לא לסמרטט אותן.
להוסיף את הגריסים השטופים ולטגן הכל יחד עוד כדקה.
להוסיף כ-2 ליטר מים, להביא לרתיחה, לכפות קצף, להנמיך את האש לבעבוע עדין, לכסות חלקית ולבשל כך רבע שעה.
אחרי רבע שעה להוסיף את קוביות תפוחי האדמה, להביא שוב לרתיחה ולבשל עוד רבע שעה.
(סך כל הבישול כחצי שעה).
בשלב הזה רצוי לטעום את הגריסים ולראות אם הם רכים, אם לא להוסיף עוד קצת זמן בישול עד שהם רכים.
כשהגריסים רכים ורק אז אפשר לתבל את המרק.
בקערית מערבבים את אבקת מרק הפטריות(אני משתדלת שיהיו בה הרבה פטריות יבשות מהקופסה), מרק העוף, המלח והפלפל עם מעט מים עד שאין גושים ומוסיפים בזרם תוך ערבוב מתמיד לסיר המרק.
בשלב זה המרק גם מאד סמיך כי הגריסים שתו חלק מהמים ואני מוסיפה עוד כחצי ליטר מים לסיר (המים בשלב זה חייבים להיות רותחים).
מבשלים הכל יחד עוד כרבע שעה מגישים ונהנים

בתאבון





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ............. ו--- פלפלית1/11/2009 06:23

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קרם ברולהו--- שונט  
1/11/2009 09:07
קוסקוס הכנת הסולתו--- שונט  
1/11/2009 09:34
מרק עדשים כתומות-חיים כהן ו--- יפנית  
1/11/2009 15:40
מרק קרופניקו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
1/11/2009 19:54



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן