...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות לקוסקוס ברוטב צהובו--- איה ו.   29/10/2009 21:27

קציצות לקוסקוס-ברוטב צהוב

קציצות אני מכינה כל פעם קצת אחרת, תלוי ברוטב שהן יכנסו אליו.
מה שבטוח- אופה בתנור ולא מטגנת.
הפעם התחשק רוטב צהוב, ואחרי הבישול בו ,
הקציצות השתדכו לקוסקוס+ הירקות והרוטב של מרק הקוסקוס.

אחרי הבישול אני נותנת לקציצות לנוח ברוטב כמה שעות, הן סופגות את הטעמים ומשתבחות. למחרת מעולות אף יותר. עוברות מצויין הקפאה, וטובות גם קרות בתוך סנדוויץ' מושקע.
אם מקפיאים - אפשר אחר כך להוסיף אותן למגוון תבשילים- אפונה וארטישוק, זייתים ותפ"א, במיה ועגבניות, קישואים.....הכל הולך.

כמות שמתאימה למלא תבנית גדולה של התנור:

250 גרם בשר הודו טחון
750 גרם בשר בקר טחון(משתמשת בבשרים טריים)
2 ביצים שלמות טרופות
4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
4 כפות פירורי פנקו/ או פירורי לחם מכל סוג שהוא
2 בצלים קצוצים דק
כמה שיני שום מעוכות
צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק
צרור קטן של נענע קצוץ דק
מעט שמן זית
בערך כף קטשופ
כפית חרדל דיז'ון
קצת רוטב סויה
פלפל שחור גרוס, מלח גס- קצת,קורט בהרט, מעט קינמון,קורט כורכום,קורט תבלין לקוסקוס, פפריקה חריפה או מתוקה , מעט סוכר

מערבבת הכל היטב, ממש ללוש את התערובת. לכסות בניילון ולקרר מינימום חצי שעה במקרר.


בנתיים מכינה את הרוטב:

בקלחת שטוחה (דפנות בגובה 12 ס"מ ) כזו שכל הקציצות יכולות להיכנס בה בנוח, (בשתי קומות),
מזהיבים בצל, גבעולים קצוצים של סלרי עלים, עשבי תיבול ירוקים לפי הטעם- קצוצים דק. אחרי בחישה קלה מתבלים ב:
אבקת מרק בצל, כורכום, מעט סוכר, טיפה קינמון, טיפה אגוז מסקט, מעט הל טחון, פפריקה אדומה בשמן, פלפל לבן. (אני מוסיפה לימון פרסי שחור -זה לא חובה), ומעט מיץ לימון טרי.

מוסיפים מים בהדרגה שלא יהיה דליל מדי , מביאים מכוסה לרתיחה. אם דליל מדי אפשר להוריד מכסה ולצמצם קצת את הרוטב. לקחת בחשבון שהקציצות יסמיכו אותו. אחרי רתיחה לבשל על אש קטנה בערך 10 דקות. לכבות אש.

הכנת הקציצות: לחמם תנור למצב גריל, בתבנית התנור הגדולה לשים נייר אפייה ולשמן במעט שמן זית.

ליצור קציצות מהתערובת , לטבול בפירורי לחם/פנקו ולהניח בתבנית. אפשר לצופף אותן שיגעו זו בזו.

להשחים במצב גריל-זה לוקח כמה דקות עד הזהבה יפה- להוציא את התבנית, להפוך את הקציצות לצידן השני, להזהיב תחת הגריל. להוציא מהתנור. השלב הזה מהיר מאוד.

להעביר בזהירות את הקציצות לקלחת עם הרוטב החם, להניח אותן בשתי קומות , הרוטב אמור להגיע מעט מתחת לגובה הקציצות שבקומה העליונה.לכסות במכסה, לתת שוב רתיחה קלה, להנמיך לאש נמוכה ולבשל בערך חצי שעה.

לכבות אש.
לתת לקציצות לנוח ברוטב לפני שאוכלים אותן. הן תהיינה ככה הרבה יותר טעימות.

מקור: עצמי.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה29/10/2009 04:16
ריבועי קפה, שקדים ושוקולד לבן/דנית קימלו--- הדר
29/10/2009 07:22
עוגיות שבלול, בטעם פיצה - עצמיו--- פלפלית  
29/10/2009 09:20
העוגיות לאחר האפיה. כדאי להניח ברווחים - הן תופחותו--- פלפלית  
29/10/2009 09:21
העלה האדום - על נייר האפיהו--- פלפלית  
29/10/2009 09:22
העלה הלבן - על נייר האפיהו--- פלפלית  
29/10/2009 09:23
העלים - לאחר שהתמצקו בקרור - מונחים, אחד על השניו--- פלפלית  
29/10/2009 09:25
שני העלים מגולגלים לרולדה - מייד יעטפו ויעברו ו--- פלפלית  
29/10/2009 09:26
עוגיות שבלול בטעם פיצה, לפני האפיה - ו--- פלפלית  
29/10/2009 09:28
חביתיות גבינה אפויות ברוטבו--- גדולה
29/10/2009 11:10
"קישקע" לצ'ולנטו--- גדולה
29/10/2009 11:32
כדורי גבינה בציפוי קוקוסו--- סיגלוש  
29/10/2009 13:17
קציצות לקוסקוס ברוטב צהובו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
29/10/2009 21:27
מרק קוסקוס צמחוניו--- איה ו.  
29/10/2009 21:30
עוגת שוקולד (עם בירה) איריתו--- איה ו.  
29/10/2009 22:04
קוסקוס אמיתי מהיר+ טיפ המג'ימיקסו--- איה ו.  
29/10/2009 22:09



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן