...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

תבשיל פטריות חמות - עצמיו--- פלפלית   25/10/2009 10:24


מוגש אצלי

עם/על חומוס
עם/ע"י/על תפוח"א אפויים
עם /ע"י/על בלינצס
עם/ע"י/על על פסטות.


לא רושמת כמויות אבל בגדול זה הולך ככה

המצרכים

פטריות שמפיניון טריות
פטריות קטנות - משאירה שלמות
בינוניות חוצה ל 2
גדולות - חותכת ל 4

בצל חתוך גס [לחצי קילו פטריות כ 3-4 בצלים בגודל בינוני]
כ 4-5 כפות שמן
מלח, פלפל לבן
פטר' קצוצה
מעט א. מרק פטריות - להסמכת הרוטב
מלח ? רק במידת הצורך - כדאי לטעום לפני הוספה.

ההכנה

מזהיבה את הבצל הקצוץ [רק הזהבה קלה - ולא יותר]
מוסיפה את הפטריות,
מערבבת היטב, ומכסה במכסה

הפטריות מגירות נוזלים, בשלב זה לא להוסיף מים
כשהתכולה רותחת, להנמיך להבה - מכסה מעל ולערבב מפעם לפעם.
במידת הצורך - כדאי לבדוק - מוסיפים מעט מים.
[ כרבע כוס ואם אין מספיק נוזלים,קצת יותר.]
לאחר כ 20 דקות להוציא לכלי מעט מנוזלי הבישול, ולקרר עד דרגת פושר.

להוסיף לנוזלים שהוצאנו, מעט א. מרק פטריות,[1 כפית]
לערבב טוב לתערובת חלקה,
להחזיר לתכולה המבעבעת, תוך בחישה למניעת היווצרות גושים,
להביא שוב לרתיחה ... ולסגור להבה.

לטעום ובמידת הצורך להוסיף מעט מלח.

א. המרק מלוחה ומסמיכה את הרוטב, אם הסמיכות אינה מספיקה, לטעמכם, אפשר להוסיף עוד מעט א. מרק - מדוללת בנוזלי התבשיל.
חשוב לזכור שהיא מלוחה אז... בזהירות.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ............. ו--- פלפלית25/10/2009 08:07

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
מרק עגבניות ודבשו--- הדר
25/10/2009 08:15
חצילים פיקנטייםו--- הדר
25/10/2009 08:18
לחם טעם של פעם....ו--- לינדוש
25/10/2009 09:16
תבשיל פטריות חמות - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
25/10/2009 10:24
קיש תרד ...הקונדיטור בן עמי.ו--- לינדוש
26/10/2009 07:19



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן