...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

נתחי בשר ברוטב קאריו--- מרילין שוב   13/10/2009 08:54

אצלי קארי מייד מתקשר ל"הודו" אבל דוקא את עיקרי המתכון הזה מצאתי בספר הסיני של אהרוני ..הבשר רך הרוטב משגע...מומלץ ביותר
~
הבשר המתאים כאן - על פי אהרוני - הוא שייטל או סינטה אבל אני אישית משתמשת בנתח מספר 7 הקרוי גם מכסה הצלע.
למרבה הפלא הוא זול מאוד וגם מתאים מאוד למוקפצים.
חשוב לפרוס אותו דק דק: הכיצד? ראשית סכין טובה ושנית פריסה כשהבשר במצב חצי קפוא. אחר כך משרים אותו במשרה לילה שלם לפחות. אפשר גם עד יומיים. והנה הוא מוכן להקפצה
.
מצרכים - למשרה - להכין מראש
קילו בשר מספר 7 פרוס דק דק
שני חלבונים
ארבע כפות רוטב סויה
ארבע כפות עמילן תירס
ארבע כפות יין לבן יבש
~
מערבבים את המצרכים, שמים בקופסה אטומה
שומרים במקרר ומדי פעם מנערים
.
מצרכים לרוטב
שתי כוסות מרק צח
שתי כפות רוטב סויה
שתי כפות סוכר
~
רבע כוס שמן
שני בצלים גדולים פרוסים
ארבע כפות אבקת קארי
כפית גדושה זינזביל טחון
רבע כוס יין לבן יבש
כף עמילן תירס מדולל במעט מים
.
הכנה
מערבבים את המרק עם הסויה והסוכר. שומרים בצד
מטגנים בשמן את הבצל שתי דקות
מוסיפים את הקארי ואת הזינזביל ומערבבים דקה
מוסיפים את הבשר ומערבבים שתי דקות
מוסיפים את היין ומערבבים כ- 2 דקות או עד שהיין מתאדה
מוסיפים את תערובת המרק ומערבבים
מבשלים כשתי דקות
מוסיפים את העמילן עם המים, מערבבים ומכבים
~
מפזרים בצל ירוק ומגישים
במקור של אהרוני אבל אצלי עם מספר שינויים




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה13/10/2009 05:52
נתחי בשר ברוטב קאריו--- מרילין שוב   « הודעה נוכחית
13/10/2009 08:54
ניסיתי את המתכוןו--- אביהוא
12/6/2015 00:48
רולדת גבינות במילוי ממרח עגבניות מיובשות ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:04
שלב ראשון - תערובת הגבינות בתבנית - עוברת להתמצקותו--- פלפלית  
13/10/2009 09:06
לצפות את התבנית בניילון נצמד לצקת את הבלילה, לכסותו--- פלפלית  
13/10/2009 09:11
לאחר התמצקות העלה,מסירים את הכסוי, ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:14
שלב היפוך התבנית על נייר האפיה ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:15
עלה הגבינה - לפני מריחת המילוי ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:17
עלה הגבינה - לאחר מריחה ולפני הגילגול.ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:18
עלה הגבינות מגולגל, ומחכה להכנס לתבניתו--- פלפלית  
13/10/2009 09:29
חזה עוף בקארי וקוקוסו--- מרילין שוב  
13/10/2009 10:27
מסאלה דוסה - קרפ ממולא בתבשיל ירקות [הודי]ו--- פלפלית
13/10/2009 11:37
פלפל ממולאו--- זהבה   
13/10/2009 20:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן