...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פילה מדומה עם יין וירקות בבישול ארוך ו--- עדי שוב   11/10/2009 10:59


מסוג המאכלים שאני אוהבת לבשל: הכל נעשה בסיר אחד (אין הרבה כלים לשטוף) ומה שלוקח הכי הרבה זמן בהכנות המוקדמות זה...טיגון הבצל !

המתכון אומנם כתוב ארוך, אבל הוא לא ארוך הכנה בכלל, תאמינו לי שמכינים אותו בקלי קלות וזה תמיד מצליח.... מומלץ בחום.
שימו לב להערות שסימנתי ב- *;**.

המרכיבים:

פילה מדומה - מיושן (לא משתמשת בנתחים קפואים ולכן לא יודעת איך יוצא עם קפוא) *
2 בצלים גדולים
כרישה אחת, מנוקה ופרוסה לעיגולים (לא חייבים, אני מאוד אוהבת להוסיף)
2-4 גזרים, קליפה מגורדת או קלופים - פרוסים לעיגולים
7-8 פטריות שמפניון טריות
אם רוצים - 2 קישואים, שטופים ופרוסים לעיגולים עבים
כוס יין אדום יבש, מסוג שאוהבים גם לשתות ;)
2 כוסות ציר בקר או עוף **

ההכנה (הפשוטה):

בסיר עמוק, שמים מעט שמן ו"סוגרים" את הנתחים מכל הצדדים במשך מספר דקות. מוציאים את הנתחים החוצה (שמה במגשית של הבשר...חחח...לא חייבים ללכלך עוד כלי).
באותו הסיר: מטגנים את הבצל עד שמשחים, מוסיפים כרישה ומאדים מספר דקות. מוסיפים את טבעות הגזר, הקישוא והפטריות. מטגנים 2-3 דקות וסוגרים את הסיר לעוד כמה דקות. מניחים את הנתחים על הירקות.
מוסיפים כוס יין אדום ואת שתי כוסות הציר **.
מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה הכי הכי נמוכה שיש.
מידי פעם, בערך פעם בחצי שעה-ארבעים דקות, אני פותחת את הסיר, הופכת את הנתחים לצידם השני (אם חסרים מעט נוזלים - להוסיף קצת מים רותחים בדפנות הסיר). מערבבים את הסיר בניעור קל, כדי שהירקות ישמרו על צורה יפה.
אחרי 3 שעות בדיוק מכבים את האש, ומוציאים בזהירות את הנתחים של הפילה לכלי עם מכסה לצינון בטמפרטורת החדר. כשהם מתקררים (אפשר גם לילה במקרר, טעים באותו היום, אבל טעים יותר למחרת) פורסים אותם בעדינות בסכין חדה.

מחממים את הירקות עם הרוטב בסיר הבישול, על אש נמוכה. כשהרוטב חם, מכניסים לתוכו בעדינות את פרוסות הבשר כדי שלא יתפרקו. מכסים אותו ברוטב באמצעות כף. מחממים ביחד ומגישים.
אפשר לחמם גם בתנור או ע"ג פלטה בתבנית מכוסה.


* ניתן להשתמש בכמה נתחים שרוצים - אני בדרך כלל מכינה שניים, בליל-הסדר לארוחה גדולה בישלתי ארבעה בו זמנית, התהליך זהה וכך גם משך הבישול. צריך לקחת בחשבון שהנתח מתכווץ במהלך הבישול.

** אני קונה ציר בקר/עוף אם אני רוכשת את הבשרים במעדניה, לפעמים קונה גם כמות כפולה ממה שאני צריכה כי הציר שורד מצויין הקפאה. במידה ואין לי ציר - אין שום בעיה להחליף אותו במים רותחים + כפית גדושה אבקת מרק עוף (כפית לכל כוס).




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה11/10/2009 03:48
עוגת סברינה אישית / שימריתו--- איה  
11/10/2009 04:40
בצק בריזה לקישיםו--- איה
11/10/2009 04:49
בצק פטה לקישים / פפריקהו--- איה
11/10/2009 04:50
רוטב רויאל - לקיש / פפריקהו--- איה
11/10/2009 04:53
ריכוז מתכונים - מלית לקיש ו--- איה
11/10/2009 05:03
סלט חצילים פיקנטי מהבלוג של נטליו--- שונט  
11/10/2009 05:06
פילה מדומה עם יין וירקות בבישול ארוך ו--- עדי שוב   « הודעה נוכחית
11/10/2009 10:59
ותמונה מקרוב.... ו--- עדי שוב  
11/10/2009 11:03
תבשיל כרוב וגזר ו--- עדי שוב  
11/10/2009 11:10
לחם שאור ו--- יפנית  
11/10/2009 11:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן