...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פשטידת מוסקה - דליהו--- דליה   11/10/2009 09:10

מתכון מעודכן - פשטידת מוסקה - דליה
המתכון והתמונה שלי

חומרים:

• 500 גרם בשר בקר טחון + 500 גרם עגל חלב טחון + 500 גרם הודו טחון
(אפשר כל בשר טחון כמו לבולונז למשל).
• 3 חצילים גדולים לפרוס לעיגולים בעובי בינוני.
• 4 בטטות חתוכות לפרוסות עגולות
• 4 קישואים בינוניים או קישואי זוקיני, חתוכים לפרוסות עגולות
• אגודה של בצל ירוק קצוץ דק. החלק הלבן והירוק.
• עגבניות שרי חתוכות לחצי
• 2 בצל לבן קצוץ
• שום כתוש
• מלח
• פלפל שחור

תבנית פיירקס גדולה

אופן ההכנה:

1. מטגנים בשמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפם את הבשר הטחון תוך כדי ערבוב עם מזלג. מוסיפים מלח פלפל. מורידים מהאש וטוחנים. מוסיפים ומערבבים את הבצל הירוק החתוך. (אפשר להוסיף כל ירק אחר שאוהבים)

2. לפזר מלח בישול, על החצילים להורדת המרירות. לשטוף ולשים במסננת להורדת כל הנוזלים. מטגנים בשמן את החצילים, בטאטות, קישואים, כל ירק בנפרד. מורידים מהאש לנייר סופג ומעבירים למסננת, אני משאירה כל הלילה, לירידת השמן.

3. בתבנית פיירקס מלבנית גדולה, מניחים לפי הסדר הבא:

• פרוסות החצילים בצפיפות – גם בדפנות בתבנית.
• שכבה לא עבה של בשר טחון
• בטטות, מעל הבטטות יש לפזר מעט מלח ופלפל
• בשר טחון
• קישואים, מעל קישואים לפזר מעט מלח ופלפל
• הבשר הטחון שנשאר
• מסדרת את חצאי עגבניות השרי בשורות
• מפזרים בנדיבות שום כתוש מעל העגבניות
• מלח פלפל שחור

4. אופים בחום º180 עד הזהבה / השחמה. (בתנור שלי שעה ורבע עד שעה וחצי)

הערות:

• רצוי לשים את התבנית בתוך תבנית נוספת, יתכן ויגלשו נוזלים בזמן האפייה מהתבנית.
• אפשר להכין רק עם חצילים או בטטות או קישואים כל אחד לפי טעמו.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת................ו--- איה10/10/2009 05:41
עוף בקארי ירוק / פפריקהו--- איה
10/10/2009 18:15
מוס שוקולד / פפריקהו--- איה
10/10/2009 18:16
עוגת ביסקוויט וניל / שוקו – דליהו--- דליה  
11/10/2009 00:13
פשטידת מוסקה - דליהו--- דליה   « הודעה נוכחית
11/10/2009 09:10



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן