...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בצלים ממולאים - מהתוכנית של מרגולו--- זהבה    9/10/2009 10:08

בצלים ממולאים (בסלה-מעמרה) של מימי

המצרכים
2 ק"ג בצל גדול
1 ק"ג בשר טחון
תערובת תבלינים מרוקאים (אגוז מוסקט, פלפל אנגלי טחון, קנמון, פלפל שחור)
1/4 חב’ פטרוזיליה
שמן רגיל
שמן זית
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
1/2 ק"ג עגבניות
1 ק’ רסק עגבניות קטנה
קינמון
1/4 ק"ג שזיפים מיובשים שחורים (שהושרו שעה במים)
1 כוס שקדים מקולפים

אופן ההכנה
להכנת המילוי:
לוקחים בשר טחון. מוסיפים בצל מגורד, 1 כפית תבלינים מרוקאים ,מלח,
פטרוזיליה קצוצה, 1/4 כוס שמן ופירורי לחם.
מערבבים ומניחים בצד.

כבה ראשונה. חותכים חריץ בבצל (עד האמצע).לוקחים בצל. מקלפים
מרתיחים אותו 10-15 דקות. מסננים ושמים במים קרים (שישאר חזק).
פותחים את הבצל, מוציאים את הלב, מכניסים את המילוי וסוגרים.
מניחים בסיר רחב מאד.

מגרדים את העגבניות, מוסיפים רסק עגבניות ומפזרים על הבצל.
מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, כפית מלח, 1/2 כפית קנמון.
מוסיפים את השזיפים המושרים לסיר.
מכסים במים.
מבשלים עם מכסה 1/4 שעה על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים את האש ומורידים את המכסה.
מדי פעם מזיזים את הבצלים כדי שלא ידבקו לתחתית.
לסיום - מטגנים שקדים קלופים חצויים ומוסיפים מעל התבשיל.
את התבשיל מגישים עם אורז או קוסקוס.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי..................ו--- איה9/10/2009 09:03
עוף ברימונים / חיים כהןו--- איה
9/10/2009 09:13
ריזוטו רימונים / אלי לנדאוו--- איה
9/10/2009 09:15
קובה בנוסח יהודי סוריה / חיים כהןו--- איה
9/10/2009 09:18
חצאי חצילים ממולאים / אלי לנדאוו--- איה
9/10/2009 09:21
סלסלת קדאיף במילוי קרם חלבה ורוטב תפוזיםו--- מרילין שוב  
9/10/2009 09:22
סלסלת קדאיף - עם הרוטבו--- מרילין שוב  
9/10/2009 09:25
טארט כרישה של אהרוני ו--- זהבה   
9/10/2009 09:23
כדורי גבינה בבלילת בירה ופנקוו--- עדי שוב
9/10/2009 09:29
תבשיל חיטה ירוקה (פריקי)/ דרך האוכל ו--- עדי שוב
9/10/2009 09:55
בצלים ממולאים - מהתוכנית של מרגולו--- זהבה    « הודעה נוכחית
9/10/2009 10:08
בצל ממולא לאחר יום שלם בתנורו--- זהבה  
9/10/2009 10:24
עוגת תפוחים קלה וטעימה ו--- לינדוש
9/10/2009 12:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן