...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טארט פירות וקרם פטיסייר ו--- יעלי   7/10/2008 15:51

המתכון הבא הוא יל
מתכון נפלא, דורש מעט השקעה ומניב קינוח כ"כ יפה שלפעמים חבל לאכול.
לעיתים אני מכינה את זה כטארט גדול (תבנית 28) ולפעמים כשבא לי להשקיע אז בתבניות אישיות.

לבצק הפריך:

180 ג' חמאה קרה בקוביות
300 ג' קמח רגיל
100 ג' אבקת סוכר (לא סוכר!)
1 ביצה
1 חלמון
3 כפות מים קרים
קורט מלח

במעבד מזון ליצור תערובת פירורית מהקמח+חמאה+אבקת סוכר
להוסיף את הנוזלים (ביצים+מים) לעבד מינימום עד להתאחדות, לעבד ידנית לכדור ולקרר.

לרדד את הבצק (אישי \ גדול) בתבנית, לחורר את הבצק עם מזלג ולקרר טרם האפיה.
לאפות אפיה מלאה ב 180 מעלות, להקפיד שלא יתכהה מידיי. (אני מניחה נייר פרגמנט ועליו קטניות במהלך האפייה שלא יתפח לי)

לקרם הפטיסייר:
(כמות לפאי גדול מלא מלא)
8 חלמונים
כף קורנפלור
כף קמח
100 ג' סוכר וניל
--> להקציף הכל במיקסר כ-3 דק'
400 מ"ל חלב
--> להביא לסף רתיחה
לצקת החלב תוך כדי עירבול לחלבונים (שלא תהיה חביתה)
לשפוך את כל המסה חזרה לסיר החלב ולבשל על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד שלא יחרך, כשמגיע למרקם הרצוי להוריד מהאש ולהמשיך לבחוש עוד כמה דק'.

להעביר הקרם לכלי ולכסות בניילון נצמד ממש על הקרם כדי שלא יווצר קרום. הקרם נשמר יומיים במקרר בלי דאגה.

הרכבת העוגה:
למלא הטארט בקרם
לפרוס פירות עונתיים(מצרפת תמונה)
לזגג מעל במעט ריבת משמשים מהולה בברנדי (אני ממסיה את הריבה+הברנדי במחבת ומורחת עם מברשת)

רצוי להכין את העוגה באותו היום שהיא נאכלת,אחרת הבצק מתרכך והפירות "נובלים"

נשמע מסובך אבל זה לא!! וזה שווה כל רגע...

בתאבון, יעלי.

המתכון חסר מקור.. הוא הכלאה של כל מיני נסיונות לבצק פריך והקרם הוא של אהרוני (אולי)





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה7/10/2008 04:36
רוטב לסלט חסהו--- הדר
7/10/2008 06:35
רוטב תפוזים לסלט ירוקו--- הדר
7/10/2008 06:38
רוטב/תחמיץ לבטטות אפויותו--- הדר
7/10/2008 06:42
רוטב להחמצת צנוניותו--- הדר
7/10/2008 06:46
סלט שומר וצנון (השף הערום) ו--- חנה
7/10/2008 06:49
סלט שומר וסלרי ו--- חנה
7/10/2008 06:54
רוטב חרדל חלביו--- הדר
7/10/2008 06:55
סלט שומר וחמוציות בווינגרט רימונים ו--- -מרילין
7/10/2008 09:31
סלט שומר פשוט- הירקן במחנה יהודהו--- אופה קטנה
7/10/2008 10:18
סלט שומר בסומקו--- -מרילין  
7/10/2008 10:44
סלט שומר, תפוחי עץ עם שקדים ואגוזיםו--- תמר מהעבודה
7/10/2008 10:58
ביסקוטי ו--- יפנית  
7/10/2008 11:45
סלט כרוב מרענן עם חמוציות ונענעו--- דינדין
7/10/2008 12:57
טארט פירות וקרם פטיסייר ו--- יעלי   « הודעה נוכחית
7/10/2008 15:51
בגרסא ה"גדולה"ו--- יעלי  
7/10/2008 15:56
בהשראת בצק שמרים מהרשתו--- אופה קטנה
7/10/2008 17:07
קניידלאך - מתכון משפחתי ו--- פלפלית
7/10/2008 18:35



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן