...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

צלי כתף בתנור, עם תפוחי אדמה זעיריםו--- מרילין שוב   4/10/2009 08:55

קבלו חגיגה: אני מניחים את המגש עם הבשר על השולחן כל העיניים מופנות לנתח, לסכין החדה ולמזלג הארוך ואני שואלת בתמימות..מי רוצה לפרוס?
ומיד יש חלוקת תפקידיםידועה מראש:
יש את מי שרוצה לאחוז בכלים ולהתנסות בפריסה דקה דקה
ויש את הרוב: לוטשים עיניים ומעבירים את הצלחת שלהם תוך שהם שומרים על קשר עין תמידי עם הנתח
~
כך או כך, את הפרוסות העסיסיות האלה כולם אוכלים בהנאה רבה ואם במקרה נשאר למחרת ..אז זו חגיגה של ממש להכין סנדוויץ "שווה" עם לחם טעים, מיונית
משובחת, כמה עלי חסה רעננים ופרוסות מן הבשר הקר


מצרכים
נתח כתף מספר 5
~
כ- 20 חצאי שיני שום
מספר גבעולי רוזמרין
~
רבע כוס שמן זית
רבע כוס דבש
רבע כוס חרדל
פלפל שחור גרוס
מלח גס
חצי כוס עשבים טריים מסוג רוזמרין, תימין, אורגנו
~
כ- 30 תפוחי אדמה זעירים
כוס עשבים טריים
מלח גס, פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית
.



הכנה
בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים לעומק הבשר
באיזורים שונים ומחדירים את חצאי השום ואת הרוזמרין
מערבבים את השמן זית, הדבש החרדל המלח הפלפל
ואת העשבים ומושחים / מעסים את הנתח בכל מקום
אפשר בשלב זה גם לקשור את הנתח בעזרת חוט שפגט
שומרים את הנתח מכוסה - 24 במקרר
~
מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה עד שהם רכים
מסננים אותם ושמים אותם בקערה יחד עם
העשבים, השמן המלח - הפלפל והשמן
מערבבים היטב
~
מחממים את התנור לחום גבוה של 250 מעלות
בתבנית אפיה גדולה מרופדת נייר מניחים את נתח הבשר
מסדרים סביב את תפוחי האדמה
אופים רבע שעה בחום זה
מנמיחים את החום ל- 180 ואופים 45 דקות
לכל קג', כדי שיתקבל גוון ורדרד
מבפנים. אם רוצים עשוי היטב, אופים שעה לכל קילו
אם הנתח משחים מדי, מניחים בצורה רופפת נייר כסף מעל הבשר
מוציאים את התבנית ונותנים לנוח כ- רבע שעה לפני שפורסים
~
הערה: גם התפוח האדמה וגם הבשר מתכווצים בזמן האפיה

.

.
הנחיות לגבי זמן בישול של הנתח נמסרו על ידי אורני יקרה



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ........... ו--- פלפלית4/10/2009 07:54

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
צלי כתף בתנור, עם תפוחי אדמה זעיריםו--- מרילין שוב   « הודעה נוכחית
4/10/2009 08:55
המגש לפני שנכנס לתנור ו--- מרילין שוב  
4/10/2009 08:55
עוגת תופין תפוחיםו--- פנינהט  
4/10/2009 12:24
מבחר ממולאיםו--- פנינהט  
4/10/2009 12:27
ותמונה של הלפני כדי שתראו את מבחר הירקות שמולאוו--- פנינהט  
4/10/2009 12:28



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן