...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קעריות שוקולד עם גלידה ו--- הדר 1/10/2009 08:34

מתכון מהבלוג של שירלי נמש

מתחת למתכון שאני מביאה כלשונו אוסיף את הצעותי.

הערה חשובה:
ההוראות ארוכות וזה נראה מסובך אבל זה ממש ממש פשוט להכנה והתוצאה מרשימה!

טיפ חשוב - כדאי להניח את תבנית הסיליקון הגמישה על גבי מגש יציב שיאפשר שינוע של התבנית ללא תנודות ותזוזות מיותרות ולא רצויות.

ממיסים שוקולד חלב או מריר בכמות קטנה כ – 30 גר`. ניתן להמיס במיקרוגל או על גבי בן-מארי. מעבירים לשק זילוף, או אפילו לשקית סנדוויצ`ים קטנה, גוזרים את הקצה ומזלפים ביד חופשית.
זה הזמן להתפרע ולתת דרור לאומן האבסטרקטי שחבוי בתוככם
מכניסים את תבנית הסיליקון למקפיא לכמה דקות להתייצבות והתקשות של השוקולד.
בינתיים ממיסים 150 גר` של שוקולד לבן (במידת הצורך ניתן להמיס עוד)
בעזרת מברשת סיליקון מברישים בעדינות את השקעים בתבנית. עושים זאת בזהירות כיוון שהשוקולד החמים עשוי להמיס את עיטור השוקולד המריר.

ממלאים בשכבה אחת עבה או בשתי שכבות דקות (יש להקפיא את התבנית בן שכבה לשכבה)

ושוב מכניסים למקפיא להתייצבות.

להכנת הגלידה -

הגלידה המהירה בעולם/ דיויד ליבוביץ ומתוך הבלוג Cherrapeno

לכ - 8 חצאי כדור אישיים בנפח של 50 מ"ל או ל - 5 כדורי גלידה סטנדרטיים

החומרים הדרושים הם:

55 גר` שוקולד מריר או חלב

3 כפות (40 מל`) חלב

3 כפות (40 מל`) שמנת מתוקה

6 כפות אייריש קרים בייליס

1 בננה בינונית

1 כף רום או ליקר אחר (אני השתמשתי בליקר שוקולד)


אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה והחלב במיקרו ומערבים היטב.

בבלנדר טוחנים למחית חלקה את תערובת שוקולד, הבננה, האייריש קרים והרום.

יוצקים לכוסיות השוקולד החמודות שלנו שהתייצבו והתקשו זה מכבר, ומקפיאים ל - 4 שעות לפחות.



לאחר כ - 4 שעות לפחות, הכוסיות נשלפות בקלות מתבנית הסיליקון.


הצעות שלי:
- לעשות גם צירוף הפוך של שוקולד מריר בכוסיות ושוקולד לבן בדלידה
- לילדים כמות הליקר גבוהה מדי; לכן הכנתי חלק עם אבקת אינסטנט פודינג וניל + 3 כפות שמנת נוספות, במקום כל הליקר
- לשומרי הסוכר הכנתי את הכוסיות משוקולד ללא סוכר, ואת המילוי משמנת
מתוקה, חלווה ללא סוכר ושוקולד ללא סוכר.
- אם אין מברשת סיליקון אפשר להשתמש במכחול (חדש, כזה שעוד לא צבעו בו בגואש.... ) בדקתי וזה עובד

את התמונות אני לא מצליחה להעלות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - ליום חמישי ........ ו--- פלפלית1/10/2009 08:01

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קעריות שוקולד עם גלידה ו--- הדר « הודעה נוכחית
1/10/2009 08:34
והנה מדגם ו--- הדר  
1/10/2009 15:28
וכשהן הפוכותו--- הדר  
1/10/2009 15:29
לזניה בשלושה צבעיםו--- איה  
1/10/2009 13:41
ריבת תאנים מרוקאית ו--- איה
1/10/2009 14:00



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן