...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שעועית ירוקה עדינה ברוטב סויה, דבש ופקאן ו--- עדי שוב   22/9/2009 15:32

מתכון ותיק מאוד אצלנו שאני מאוד אוהבת.
במקור של אחותי, אך עבר שינויים שלי במשך הזמן.
2 דקות הכנה, מוצלח מאוד !

המצרכים:

מעט שמן קנולה או שומשום (אם יש, לא חובה)
חבילת שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט - אני פשירה מעט תחת מים.
פקאן סיני, ניתן לשבור לחצאים (אני שוברת חלק וחלק משאירה שלמים)
רוטב סויה שטעים לכם
רבע כוס מים רותחים + כף דבש (לחלופין: לפעמים אני מחליפה את הדבש והמים בכף וחצי סוכר דמררה, ללא נוזלים).

ההכנה:
במחבת גדולה, על אש בינונית, שמים את השמן והשעועית העדינה (אני מעדיפה להשתמש במעט מאוד שמן שומשום, אבל אתמול לא היה לי לא שמן שומשום ולא קנולה...שמתי מעט חמאה....עדין יצא טעים). מכסים את המחבת לכמה דקות לטיגון-אידוי. מוסיפים רוטב סויה, כמה שאוהבים (לא יותר מידי, שלא ישתלט על הטעם. אני שמה לכל הכמות בערך 3 כפות ואז טועמת). מכסים את המחבת לאידוי לעוד דקותיים.

בשלב זה, לוקחים רבע כוס עם מים רותחים ומערבבים לתוכה כף דבש. שופכים את הכל על השעועית ומערבבים. מכסים לדקה בערך, עד שאחיד ויש ריח מצויין. מוסיפים את הפקאן הסיני ומערבבים.

זה הכל.
טעים מאוד


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי ...............ו--- פלפלית22/9/2009 07:45

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
בבקה תפוחים ואגסים מקורמלים בדבשו--- איה  
22/9/2009 11:09
תמונת הדגמה - לקליעת הצמה לבבקהו--- איה  
22/9/2009 11:13
ליקר רימונים ו--- פלפלית  
22/9/2009 11:18
עוגת דבש (עם קמח מלא)ו--- גדולה
22/9/2009 11:44
קינוח-מוס שוקוגלידהו--- גדולה
22/9/2009 12:03
צימעס עם סילאן ו--- הדר  
22/9/2009 14:02
פסטה ברוטב עגבניות חריף וירקות ו--- עדי שוב  
22/9/2009 15:24
שעועית ירוקה עדינה ברוטב סויה, דבש ופקאן ו--- עדי שוב   « הודעה נוכחית
22/9/2009 15:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן