...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

צ'וקור – שבלול בורקס ענק מבצק פילאס במלית ו--- שרוניק 14/9/2009 13:00

צ'וקור – שבלול בורקס ענק מבצק פילאס במלית תרד וגבינה
מקור המתכון: קרין גורן, מדריך האפייה
חומרים לשבלול משפחתי גדול:
1 גליל בצק פילאס, מופשר (להשיג במקפיא בכל סופר)

למלית תרד וגבינה:
2 כפות שמן זית
800 גרם עלי תרד טריים
1 קוביית גבינת פטה, מפוררת
150 גרם קשקבל, מגוררת
פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר
ביצה טרופה, להברשה
שומשום וקצח, לקישוט

ההכנה:
+ מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים "נובלים" ומאבדים מנפחם.
מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
+ מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
פורשים את כל הבצק על משטח העבודה.
מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה.
את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
+ מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט. אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם.
מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.



חומרים לשבלול משפחתי גדול:
1 גליל בצק פילאס, מופשר (להשיג במקפיא בכל סופר)

למלית תרד וגבינה:
2 כפות שמן זית
800 גרם עלי תרד טריים
1 קוביית גבינת פטה, מפוררת
150 גרם קשקבל, מגוררת
פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר
ביצה טרופה, להברשה
שומשום וקצח, לקישוט

ההכנה:
+ מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים "נובלים" ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
+ מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
פורשים את כל הבצק על משטח העבודה.
מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה.
את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
+ מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט. אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם.
מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה14/9/2009 05:10
צלי כתף - ביין, חרדל, שום ודבש ו--- איה
14/9/2009 05:25
פלפל אדום ממולא באורז, בשר, שקדים וצימוקיםו--- איה
14/9/2009 05:34
חזה עוף בדבש וג'ינג'רו--- איה
14/9/2009 05:47
מרק גזר מבושם בג'ינג'ר ודבשו--- איה
14/9/2009 06:02
עוגת מוס ונשיקות (מקור: חברה + שינויים שלי ו--- שרוניק
14/9/2009 12:07
עוגת מוס ונשיקות ( המתוקן )ו--- שרוניק
14/9/2009 12:09
קיש בטטות: מחברה של מירב - מעולהו--- שרוניק
14/9/2009 12:15
ללביבות כרישה - מומלצות בחוםו--- עדי שוב  
14/9/2009 12:33
דג מטיאס בבצל ושמן / מתכון של חמותיו--- שרוניק
14/9/2009 12:45
לביבות שעועית מאש, פטרוזיליה ושיבולת שועלו--- פלפלית
14/9/2009 12:46
צ'וקור – שבלול בורקס ענק מבצק פילאס במלית ו--- שרוניק « הודעה נוכחית
14/9/2009 13:00
עוגת דבש - אירן מ-Ynetו--- שרוניק
14/9/2009 13:04
עוגיות מגולגלות של תמרים ואגוזים-נטלי מעוגיו--- שרוניק
14/9/2009 13:09
קובנה ו--- מרילין שוב  
14/9/2009 16:26
הבצק נכנס לסיר - לפני התפחהו--- מרילין שוב  
14/9/2009 16:28
הסיר יוצא מהתנור - מבט מלמעלהו--- מרילין שוב  
14/9/2009 16:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן