...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ללביבות כרישה - מומלצות בחוםו--- עדי שוב   14/9/2009 12:33


מעלה שוב את המתכון כפי שכתבתי אותו בשרשור למטה...

בהשראת הדיון אודות לביבות הכרישה שהתרחש כאן לפני מספר ימים
נתקפתי בחשק להכין את לביבות הכרישה שאני מכינה מידי פעם....
אין לי כמויות מדוייקות מידי, אבל תמיד אותם המרכיבים.
הפעם הכנתי כך:

שש כרישות גדולות שטופות היטב (החלק הירוק וגם הלבן) פרוסות
שני גבעולי סלרי שטופים ופרוסים
שתי שיני שום גדולות פרוסות
ביצה אחת
בערך שתי כפות פירורי לחם
מלח, פלפל, אגוז מוסקט, מעט פפריקה מתוקה.

בסיר מים רותחים מוסיפים את הכרישות הפרוסות, גבעולי סלרי פרוסים ושיני השום הפרוסות. מרתיחים במשך עשרים דקות בערך עד שהסלרי מתרכך (זה המדד..). מסננים היטב (אני משאירה את הירק במסננת בכיור כחצי שעה). סוחטים משאריות נוזלים.
לוקחים חופן מהתערובת ומניחים בקערה בצד.
את יתר התערובת קוצצים גס בבלנדר/בלנדר מוט. מערבבים עם מה שהשארנו בצד. מוסיפים ביצה אחת, פירורי לחם ותבלינים.
מכניסים למקרר מכוסה לחצי שעה להתייצבות (לא לוותר, אפשר גם יותר מחצי שעה אם מכינים מראש).
כשרוצים לטגן, מערבבים את התערובת ובודקים שהיא לא רכה מידי (צריכה להיות סמיכה, כמו תערובת לקציצות טונה). אם רכה מידי מוסיפים מעט פירורי לחם.
מטגנים במעט מאוד שמן. יוצאות מאוד מאוד טעימות.
כאן בהגשה עם רוטב יוגורט ועשבי תיבול.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה14/9/2009 05:10
צלי כתף - ביין, חרדל, שום ודבש ו--- איה
14/9/2009 05:25
פלפל אדום ממולא באורז, בשר, שקדים וצימוקיםו--- איה
14/9/2009 05:34
חזה עוף בדבש וג'ינג'רו--- איה
14/9/2009 05:47
מרק גזר מבושם בג'ינג'ר ודבשו--- איה
14/9/2009 06:02
עוגת מוס ונשיקות (מקור: חברה + שינויים שלי ו--- שרוניק
14/9/2009 12:07
עוגת מוס ונשיקות ( המתוקן )ו--- שרוניק
14/9/2009 12:09
קיש בטטות: מחברה של מירב - מעולהו--- שרוניק
14/9/2009 12:15
ללביבות כרישה - מומלצות בחוםו--- עדי שוב   « הודעה נוכחית
14/9/2009 12:33
דג מטיאס בבצל ושמן / מתכון של חמותיו--- שרוניק
14/9/2009 12:45
לביבות שעועית מאש, פטרוזיליה ושיבולת שועלו--- פלפלית
14/9/2009 12:46
צ'וקור – שבלול בורקס ענק מבצק פילאס במלית ו--- שרוניק
14/9/2009 13:00
עוגת דבש - אירן מ-Ynetו--- שרוניק
14/9/2009 13:04
עוגיות מגולגלות של תמרים ואגוזים-נטלי מעוגיו--- שרוניק
14/9/2009 13:09
קובנה ו--- מרילין שוב  
14/9/2009 16:26
הבצק נכנס לסיר - לפני התפחהו--- מרילין שוב  
14/9/2009 16:28
הסיר יוצא מהתנור - מבט מלמעלהו--- מרילין שוב  
14/9/2009 16:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן