...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קיש בטטות: מחברה של מירב - מעולהו--- שרוניק 14/9/2009 12:15

קיש בטטות: מחברה של מירב - מעולה
בצק:
1.5 כוסות קמח
רבע כפית מלח
100 גר' חמאה
חצי גביע שמנת חמוצה.

הכנת הבצק:
שמים קמח+מלח+חמאה במעבד מזון.
מפעילים עש שיש פירורים.
מוסיפים שמנת ומערבבים.
עוטפים בניילון ושומרים לפחות 10 ד' במקרר (אפשר גם להכין את הבצק יום קודם).
מרדדים ומתאימים לתבנית.
לאפות אפייה ראשונית ללא המלית:שמים על הבצק שבתבנית נייר אפייה ועליו 2 כוסות מלאות בשעועית יבשה.
(כמשקולות למניעת תפיחה במרכז).
שמים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 15 ד'.
מוציאים את הכוסות וממשיכים לאפות עוד 10 ד' עד שמזהיב.

המלית
750 גר' בטטות קלופות וחתוכות
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן
3 ביצים טרופות
חצי מיכל שמנת להקצפה
100 גר' גבינה צהובה
פלפל, מלח
קורט פלפל חריף ואגוז מוסקט
2 כפות פרמזן מגורר

מבשלים בטטות במים רותחים עד שמתרכך.
מטגנים בצל ושום.
כשהבטטות רכות מסננים מנוזלים, שמים במעבד מזון יחד עם בצל ושום ומרסקים למחית.
מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, גבינה, תבלינים.
יוצקים על הבצק המוכן ומיישקים.
שמים בתנור 180 מעלות עד שקיסם/סכין יוצאים יבשים.


** השינויים של שרוניק: **
* הוספתי מוצרלה מעושנת - לא הרבה כי הטעם מאוד חזק ודומיננטי.
* שמתי קשקבל + עמק. ( לפי הכמות הכתובה )
* שמתי 2 בצלים.
* ויתרתי על הפרמז'ן.
* מעלה הפשטידה פרסתי גבינת פרומעז וקישטתי

יצאה פשטידה מעולה.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה14/9/2009 05:10
צלי כתף - ביין, חרדל, שום ודבש ו--- איה
14/9/2009 05:25
פלפל אדום ממולא באורז, בשר, שקדים וצימוקיםו--- איה
14/9/2009 05:34
חזה עוף בדבש וג'ינג'רו--- איה
14/9/2009 05:47
מרק גזר מבושם בג'ינג'ר ודבשו--- איה
14/9/2009 06:02
עוגת מוס ונשיקות (מקור: חברה + שינויים שלי ו--- שרוניק
14/9/2009 12:07
עוגת מוס ונשיקות ( המתוקן )ו--- שרוניק
14/9/2009 12:09
קיש בטטות: מחברה של מירב - מעולהו--- שרוניק « הודעה נוכחית
14/9/2009 12:15
ללביבות כרישה - מומלצות בחוםו--- עדי שוב  
14/9/2009 12:33
דג מטיאס בבצל ושמן / מתכון של חמותיו--- שרוניק
14/9/2009 12:45
לביבות שעועית מאש, פטרוזיליה ושיבולת שועלו--- פלפלית
14/9/2009 12:46
צ'וקור – שבלול בורקס ענק מבצק פילאס במלית ו--- שרוניק
14/9/2009 13:00
עוגת דבש - אירן מ-Ynetו--- שרוניק
14/9/2009 13:04
עוגיות מגולגלות של תמרים ואגוזים-נטלי מעוגיו--- שרוניק
14/9/2009 13:09
קובנה ו--- מרילין שוב  
14/9/2009 16:26
הבצק נכנס לסיר - לפני התפחהו--- מרילין שוב  
14/9/2009 16:28
הסיר יוצא מהתנור - מבט מלמעלהו--- מרילין שוב  
14/9/2009 16:29



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן