...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות מגולגלות של תמרים ואגוזיםו--- שונט 10/9/2009 09:21

עוגיות מגולגלות של תמרים ואגוזים

לבצק פריך:

100 גר` אבקת סוכר

200 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גר` קמח לבן

100 גר` שקדים טחונים

חלמון

2 כפות חלב קר

כפית תמצית וניל

למלית:

25 גר` אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

25 גר` פקאנים קלויים וקצוצים גס

ממרח תמרים

ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים אבקת סוכר, חמאה, קמח ושקדים טחונים ומעבדים רק עד קבלת פירורים. מוסיפים את החלמון, תמצית הוניל והחלב וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק.

משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים היטב בנילון נצמד ומאפסנים במקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל170 מעלות.

מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים למלבן בעובי של כ3 מ"מ. מורחים מעל כל מלבן ממרח תמרים בנדיבות ומפזרים אגוזי מלך ופקאנים. מגלגלים לרולדה הדוקה. מניחים את שתי הרולדות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ20 דק`, עד שהרולדות זהובות.

מצננים את הרולדות לחלוטין, ופורסים לעוגיות בעזרת סכין משוננת. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

כמה פשוט – ככה טעים!
שונט
יצא מעולה אני עשיתי אותו פרווה..
המתכון מהבלוג של נטלי..ומריב הכינה אותו בשיתופה..אגב הבלוגים שלהן מעולים...
סליחה שאין תמונה[כי אין מצלמה]
תהנו שונט




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה10/9/2009 03:44
מיני לחמניות / אצבעות שום ודבש ו--- איה
10/9/2009 03:52
"צימעס" גזר בריבת תפוזים ו--- איה
10/9/2009 03:55
כרעיים של עוף בזיגוג אגסים ו--- איה
10/9/2009 03:59
שבלולי פילאס ממולאים עלי סלק ו--- מרילין שוב  
10/9/2009 07:59
מורחים את המלית בצורה אחידה על הבצק ו--- מרילין שוב  
10/9/2009 08:00
מגלגלים לנקניק ארוך וחותכים למקטעים קטנים ו--- מרילין שוב  
10/9/2009 08:02
מסדרים בתבנית, מורחים ביצה, שומשום קצח ואופים ו--- מרילין שוב  
10/9/2009 08:03
עוגיות מגולגלות של תמרים ואגוזיםו--- שונט « הודעה נוכחית
10/9/2009 09:21
במיה בפירות מיובשים עם פיסטוקים [צמחוני]ו--- פלפלית
10/9/2009 11:35
סלט דלעת, תמרים וסילאן - צמחוניו--- פלפלית
10/9/2009 11:38



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן