...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

תבשיל קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי וחומוס ו--- זהבה 8/9/2009 16:59


תבשיל קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי וחומוס מתכון של ממסעדת לה גוטה


 תבשיל קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי וחומוס
מתכון של ממסעדת לה גוטה
גיא בן שמחון rest




מרכיבים
לקציצות1 קילוגרם בשר טחון באיכות טובה
1 בצל גדול קצוץ2 שיני שום קצוצות1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים1 צרור עלי כוסברה קצוצים1 ביצה טרופה1/2 כוס בורגול לאחר השריה במיםפלפל, מלחלתבשיל5 שיני שום
8 בצלים קטנים (רצוי בצלי שאלוט) 150 גרם לימון כבוש קצוץ1 קילוגרם ארטישוק ירושלמי מקולף ופרוס3 כוסות מים1 צרור כוסברה קצוצה1 כפית מלאה של כורכוםקורט כמון350 גרם חומוס שהושרה יום קודם בהרבה מים2 לימונים סחוטים- המיץ בלבד4 כפות שמן זיתמעט מלחמעט פלפל שחור


אופן ההכנה
1. בקערה רחבה מערבבים היטב את הבשר, העלים הקצוצים, הביצה, הבורגול הבצל והשום. ממליחים מפלפלים ויוצרים מהעיסה שהתקבלה קציצות עגולות אותן ומניחים בתבנית משומנת.
2. במחממים מעט שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים את הקציצות, בתום הטיגון מחזירים את הקציצות לתבנית.
3. באותו הסיר ממשיכים בהכנת התבשיל: מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום מספר דקות, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים שתי דקות נוספות.
4. מוסיפים לסיר את הלימונים הכבושים, גרגרי החומוס והתבלינים. מערבבים ומוסיפים את המים.
5. מביאים את התבשיל לרתיחה ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
6. מכניסים את הקציצות פנימה ומבשלים כ- 40 דקות.
7. לקראת תום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה חמש דקות נוספות.








כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי..............ו--- איה8/9/2009 09:04
פוקאצ'ה ערמונים ודבש ו--- איה  
8/9/2009 11:36
צלי על העצם ביין אדום, דבש והויסין ו--- פלפלית
8/9/2009 13:14
סלט עשבי תיבול, קשיו ולימון - דניאל זךו--- פלפלית
8/9/2009 13:17
דלעת אפויה בריבת בצלים וקינמון גיא פרץ ו--- זהבה
8/9/2009 16:51
קציצות מתוקות/ כפיתאת חלואת חנה סרור ו--- זהבה
8/9/2009 16:54
סלט ראשי סלרי סלט מרוקאי גיא פרץ ו--- זהבה
8/9/2009 16:55
עוף מתוק עם חבושים- טעים מאוד...מאתר קוסקוסו--- זהבה
8/9/2009 16:56
תבשיל קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי וחומוס ו--- זהבה « הודעה נוכחית
8/9/2009 16:59
קדרת בשר בלקנית עם בצלים ושזיפיםו--- פלפלית
8/9/2009 19:28
פילאף אורז ואטריות עם 7 תבליניםו--- פלפלית
8/9/2009 19:33



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן