...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות מתוקות/ כפיתאת חלואת חנה סרור ו--- זהבה 8/9/2009 16:54


קציצות בשר אלה עשירות במתיקות מעודנת ומתאימות להגשה בראש השנה, בסוכות ובמועדים חגיגיים .

מתכון זה מחולק לשני שלבים. בשלב הראשון מטגנים את הקציצות ובשלב השני מתבלים ומבשלים אותן והופכות למעדן שאי אפשר להפסיק לאכול- ראו הוזהרתם!



שלב א’:

החומרים:

800 גר’ בשר כתף טרי טחון

2 פרוסות לחם (עדיף ישן) או 3 כפות פירורי לחם

1 בצל מגורד או קצוץ דק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

2 כפות שמן קנולה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

כפית שטוחה תבלין קציצות מוכן –ראס אל חנות או לקאמה די קואריי

הערה: בהיעדר תבלין קציצות מוכן אפשר להוסיף במקום 1/4 כפית משייה (קושת), קורט קינמון וקורט אגוז מוסקט.

שמן לטיגון עמוק.



אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים עד לקבלת עיסה הומוגנית. ליצור כדורים קטנים ואחידים

בגודלם- כ-3 ס"מ קוטרם.

לטגן את הקציצות בשמן עמוק ולהניח על נייר סופג.

הערה: בשלב זה אפשר להקפיא את הקציצות בכלי אטום. לפני השימוש יש להפשיר אותן למשך כשעתיים ולהמשיך את תהליך הבישול כרגיל.



שלב ב’:

החומרים :

5 כפות שמן קנולה

3/4 כוס מים

2 כפות גדושות סילאן או דבש

כף סוכר חום או לבן

5 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות

100 גר’ צימוקים לבנים

50 גר’ אגוזי מלך גרוסים גס

50 גר’ שקדים קלויים קלופים ופרוסים דק

כפית שטוחה ראס אל חנות או 1/2 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור




אופן ההכנה:

לטגן את הבצל בשמן בסיר רחב עד להשחמה

להוסיף את הקציצות, הצימוקים,האגוזים והתבלינים ולערבב כמה דקות

להוסיף את המים ולהביא לרתיחה ולהמשיך בבישול איטי למינימום חצי שעה עם מכסה חצי סגור להשחמה.

לפזר שקדים קלויים לבנים מעל ולהגיש חם.








כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי..............ו--- איה8/9/2009 09:04
פוקאצ'ה ערמונים ודבש ו--- איה  
8/9/2009 11:36
צלי על העצם ביין אדום, דבש והויסין ו--- פלפלית
8/9/2009 13:14
סלט עשבי תיבול, קשיו ולימון - דניאל זךו--- פלפלית
8/9/2009 13:17
דלעת אפויה בריבת בצלים וקינמון גיא פרץ ו--- זהבה
8/9/2009 16:51
קציצות מתוקות/ כפיתאת חלואת חנה סרור ו--- זהבה « הודעה נוכחית
8/9/2009 16:54
סלט ראשי סלרי סלט מרוקאי גיא פרץ ו--- זהבה
8/9/2009 16:55
עוף מתוק עם חבושים- טעים מאוד...מאתר קוסקוסו--- זהבה
8/9/2009 16:56
תבשיל קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי וחומוס ו--- זהבה
8/9/2009 16:59
קדרת בשר בלקנית עם בצלים ושזיפיםו--- פלפלית
8/9/2009 19:28
פילאף אורז ואטריות עם 7 תבליניםו--- פלפלית
8/9/2009 19:33



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן