...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עיגולי ג'חנון ובזיליקום ו--- עדי שוב   3/9/2009 15:54

מקור - עצמי

את ה"אילתור" הזה כבר הכנתי פעמים רבות בעבר והוא תמיד מצליח ונטרף עד הסוף..... מומלץ בחום, ההכנה פשוטה:

לוקחים ג'חנון קפוא מופשר מעט (מניחים את מס' הג'חנונים על השיש חצי שעה לפני ההכנה או כמוני כשאני ממהרת: מכניסה לעשרים שניות למיקרו בתוכנית הפשרה). פורסים אותו לעיגולים לרוחבו, כל עיגול בעובי סנטימטר אחד.

קוצצים ה-מ-ו-ן בזיליקום טרי - כדאי להשקיע בקיצוץ הבזיליקום ולחתוך אותו ממש קטן....זו העבודה הכי קשה בכל העסק ;)

מניחים את עיגולי בצק הג'חנון על ניר אפיה בתבנית (להשאיר רווח של סנטימטר בין אחד לאחד, הם מתפרשים באפייה).

מברישים אותם בשמן זית, מפזרים מלח גס.
על כל עיגול מניחים ערימה מכובדת של בזיליקום טרי קצוץ (לא להיבהל אם נראה הרבה מידי, באפייה הם תופחים ומתפרשים ואנחנו רוצים שהבזיליקום יהיה על כל העיגול שאנחנו אוכלים....).

מכניסים לתנור שחומם מראש, 200 מעלות, בערך 10 דקות או עד שהשוליים מזהיבים ויפים.

טעים טעים..... וממליצה מראש להכין כמות גדולה.
אתמול הוכן מארבעה ג'חנונים קפואים וצרור בזיליקום אחד גדול מהסופר.
יצאה תבנית וחצי, מתוך כל הכמות נשארו 3 עיגולים שכבר לא היה לנו לאיפה להכניס.....






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה3/9/2009 06:58
עוגת קוקוס ותפוזיםו--- הדר  
3/9/2009 08:14
עיגולי ג'חנון ובזיליקום ו--- עדי שוב   « הודעה נוכחית
3/9/2009 15:54



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן