...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורז פרסי ירוק-חיים כהןו--- אופה קטנה 2/9/2009 10:17

לפני יומיים, עשיתי קצת סדר במתכונים הגזורים שלי, מצאתי את המתכון הזה שהופיע בלאשה לפני למעלה משמונה שנים11.06.2001
המרכיבים:
צרור שמיר קצוץ
2 כוס/ות אורז פרסי שטוף ומסונן
1 כף מלח
1 כפית כורכום
1 כוס שמן
1.25 כוס/ות אפונה
0.5 כפית כמון
3-2 תפוח אדמה גדולים קלופים ופרוסים
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מפרידים את עלי השמיר מהגבעולים. שמים את העלים במים עם מעט מלח. ממתינים חמש דקות, מוציאים, שוטפים במסננת, קוצצים ומניחים בצד.
בוררים את האורז ושוטפים במסננת תחת מים זורמים. מסננים היטב.
מביאים לרתיחה סיר עם מים, מוסיפים את כף המלח , 0.5 כפית הכורכום. מוסיפים את האפונה ומבשלים שתי דקות. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים חמש דקות. מסננים,שוטפים קלות ומייבשים את הסיר.
יוצקים את השמן לסיר ומחממים. מוסיפים את הכמון,כורכום שנותר מלח ופלפל. מוסיפים בזהירות כוס מים, מערבבים את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לכלי אחר ושומרים בצד.
מסדרים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה. מוסיפים את השמיר לאורז ומערבבים. מניחים את האורז על תפוחי האדמה מבלי להדק. מפזרים את האורז באופן שווה בסיר. נועצים באורז במספר מקומות ידית של כף כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, וממתינים כשתי דקות, עד שעולים מהסיר אדים. יוצקים לסיר את שארית השמן והמים המתובלים, ומכסים במגבת ובמכסה. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת, ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה ועשר דקות.
מתכון כמעט זהה של חיים כהן עצמו מופיע כאן בקישור http://www.mevashlim.com/Recipe/2624108.asp. אני ניסיתי את זה של העיתון והילדודס וגם הבעל טרפו.





כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי............ו--- איה2/9/2009 04:35
עוגת דבש עם תפוחי עץ / רולדיןו--- איה
2/9/2009 05:36
תפוחי עץ אפויים בנייר פרגמנטו--- איה  
2/9/2009 05:40
אורז פרסי ירוק-חיים כהןו--- אופה קטנה « הודעה נוכחית
2/9/2009 10:17
מרקחת תפוחים בסגנון עיראקי / בעליו--- מרילין שוב
2/9/2009 21:17
מרקחת תפוחים / מתכון קוצ'יני / מירב ראובניו--- מרילין שוב
3/9/2009 04:19
מרקחת תפוחים בהל, מתכון קוצ'יניו--- מרילין שוב
3/9/2009 04:20



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן