...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גראטן תפוחי אדמה ובטטות בציפוי גבינת עזיםו--- איה   2/9/2009 02:16

גראטן תפוחי אדמה ובטטות בציפוי גבינת עזים / YNET

פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה ובטטות, אפויות בשמנת מתוקה ומוצפות בגבינת עזים רכה ונמסה - תענוג מושלם כתוספת או כמנה עיקרית

המרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 בטטות גדולות
מלח ופלפל לבן גרוס
2 מכלי שמנת מתוקה
1 גליל גבינת עזים (כמו פרומעז)
מעט חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ואת הבטטות ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או דסקית הפריסה של מעבד מזון. מניחים בקערה, ממליחים ומפלפלים היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית מלבנית בגודל 28X22 ס"מ.
מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה לאורך התבנית כשהן חופפות אחת לשנייה - כמו רעפים. ממשיכים בשורה של פרוסות בטטה וחוזרים על התהליך עד מילוי התבנית.
יוצקים את השמנת המתוקה על הפרוסות, מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים במשך שעה עד שכל השמנת נספגת.
פורסים את הגבינה לפרוסות דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים את עיגולי הגבינה על פני המאפה ומחזירים לתנור לאפייה של כרבע שעה, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

* התמונה להמחשה מתוך הכתבה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ........... ו--- פלפלית31/8/2009 08:17

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קרפלאך -כיסונים- בל קפצן -הביאה, אופה קטנהו--- פלפלית
31/8/2009 09:14
פסטילה מרוקאית - עוף ופירות יבשיםו--- מרילין שוב  
31/8/2009 11:00
פסטילה מרוקאית - בגירסה מלבניתו--- מרילין שוב  
31/8/2009 11:01
פסטילה מרוקאית - פירות יבשים לרובו--- מרילין שוב  
31/8/2009 11:02
פסטילה מרוקאית - שלב המילויו--- מרילין שוב  
31/8/2009 11:02
עוגת קוקוס וריבת חלב / גירסה נוספת לעוגת קוקוסו--- זהבה   
31/8/2009 19:44
כנפי עוף או שוקיים ו--- גדולה  
31/8/2009 20:04
קציצות רכות מעולות ברוטב חמוץ מתוק-שגם ילדים אוהביםו--- נמש
31/8/2009 21:16
גראטן תפוחי אדמה ובטטות בציפוי גבינת עזיםו--- איה   « הודעה נוכחית
2/9/2009 02:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן