...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמניות בצל - פלעצלאך - נירה שויאר ו--- פלפלית   9/9/2008 09:22




בצק לפלעצלך - נירה שויאר - "מלוחים לכל עת"


1 קילו קמח
1 שקית שמרית או או 2 כפות שמרים יבשים

אפשרות א' - עם ביצים

100 גרם מרגרינה רכה או 100 גרם חמאה רכה או 1/2 כוס שמן
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 כף מלח
1.5 - 2.5 כוסות מים פושרים

אפשרות ב' - ללא ביצים

1 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
1.5 - 2.5 כוסות מים פושרים.

זה המתכון לבצק - מכינים כמו כל בצק שמרים, 2 התפחות,
ועוד התפחה... אחרי הוספת התוספות - ולפני האפיה.

בצל

2 בצלים גדולים קצוצים
מעט מלח
מעט מאוד שמן [1 כף]

מקצצים את הבצלים וממליחים,
מעבירים למסננת להגרה וניקוז נוזלים.

לאחר שמירב הנוזלים נוקזו, מוסיפים את מעט השמן [1כף]
ומערבבים .

מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 ס"מ וקורצים עיגולים.

יוצרים במרכז כל עיגול בצק גומה ומשאירים שוליים ברוחב 1-2 ס"מ.מפזרים בשטח הפנימי בצל קצוץ ומהדקים אותו בעדינות לבצק.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים.

לאחר שהלחמניות עם הבצל תפחו, מורחים בהיקף העיגול ביצה בלולה,
ומעבירים לאפיה בחום של 180 מעלות -
משך זמן האפיה כ 15 - 20 דקות.






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שלישי.....................ו--- איה9/9/2008 04:24
חטיפי דוריטוס ו--- עידית
9/9/2008 07:06
שמן צהובו--- עידית
9/9/2008 07:09
פטריות ממולאות בשר + תמונות של שלבי ההכנהו--- פלפלית  
9/9/2008 08:40
פטריות ממולאות בשר - מילוי/ציפוי וטיגון ו--- פלפלית  
9/9/2008 08:42
פטריות ממולאות בשר - סידור הפטריות בתבנית - והעברהו--- פלפלית  
9/9/2008 08:44
פטריות ממולאות בשר - סיום הבישול/אפיה ו--- פלפלית  
9/9/2008 08:45
לראש השנה: סלט רימונים ושעועית ירוקהו--- הדרר
9/9/2008 09:11
אני רוצה להכין את הסלט השעועית עם הרימוניםו--- סבתא של תמרי
30/9/2008 10:53
לחמניות בצל - פלעצלאך - נירה שויאר ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
9/9/2008 09:22
פידה צ´וקלק (פיתה ממולאת בירקות וגבינה)ו--- שרוניק
9/9/2008 22:28
תבשיל כרוב ובשר בקר נוסח טרנסילבניהו--- שרוניק
9/9/2008 22:34
עוגת אננס וקוקוסו--- שרוניק
9/9/2008 22:38
עוגת תפוחים אירית ו--- שרוניק
9/9/2008 22:47
מרמלדת מנדרינותו--- שרוניק
9/9/2008 22:49
שיפור למרמלדת מנדרינות או קלמנטינותו--- לבבית
20/1/2009 13:27



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן