...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט - עצמיו--- פלפלית   30/8/2009 12:51


בתמונה - הריבה/קונפיטורה - מוכנה - "עומדת" על הראש ליצירת ואקום
בהמשך ... שלבי ההכנה

המצרכים
מתיחסים לכמות של 1 קילו בצלי שאלוט נקיים, קלופים ושלמים

1 קילו בצלצלי שאלוט
1 קילו סוכר
כמה ענפי טימין - גבעול ועלעלים
2-3 פלפל קיינה קטן
כ 10 קליפות בצל שטופות [מקילוף הבצל] לקבלת צבע
מיץ מחצי לימון
2-3 כפות מים

לקראת סיום .... להוסיף
ניצני,פרחי ורדים מיובשים - [להשיג בחנויות תבלינים]

ההכנה
קולפים את הבצלצלים - [שומרים חלק מהקליפות החיצוניות]
מערבבים עם הסוכר ומשהים לשעתיים שלוש, לתחילת המסת הסוכר
מוסיפים את מיץ הלימון ואת כפות המים
את הטימין ופלפל הקיינה
מבשלים על להבה בינונית, ומערבבים מפעם לפעם,
בעדינות, כדי לא "לפרק" את הבצלצלים.

כשכל הסוכר נמס, מוסיפים את קליפות הבצל
ומנמיכים להבה.

מבשלים עד לסמיכות הרצויה [אצלי התבשל כ 1.3/4
שולפים את קליפות הבצל וענפי הטימין,
מוסיפים כ 10 ניצני ורדים,
מבשלים עוד כמה דקות ... וזהו.

מעבירים לצנצנת מעוקרת, והופכים ליצירת ואקום.
הצנצנות נשמרות מחוץ למקרר - לאחר הפתיחה - יש להעביר לקרור.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה30/8/2009 03:20
גזרים צלויים בבלסמי ובתבליניםו--- איה
30/8/2009 03:40
קומפוט קלאסי וצימוקים שיכוריםו--- איה
30/8/2009 03:44
עוגת תפוחי אדמה / חיים כהןו--- איה
30/8/2009 03:49
רולדת פלפלים וריקוטה / אלי לנדאוו--- איה
30/8/2009 04:45
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
30/8/2009 12:51
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט - תחילת הבישול ו--- פלפלית  
30/8/2009 12:52
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט -הוספת קליפות בצל לקבלתו--- פלפלית  
30/8/2009 12:54
גורססח / קורססח - מאפה בצק תימניו--- איה ו.
30/8/2009 15:32
בצק [חלבי] מעולה למלוי מתוק/מלוח/פיקנטי ו--- פלפלית
30/8/2009 17:03
אפונה עם ארטישוקו--- זהבה   
30/8/2009 20:45
סלט חצילים ברוטבו--- זהבה   
30/8/2009 20:48
בשר בליווי של פטריות בצלי שאלוט ותפוחי אדמהו--- זהבה   
30/8/2009 21:01



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן