...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פלורטינים /רוני ונציה ...מומלץ בחום.ו--- לינדוש 27/8/2009 12:30

פלורנטינים / רוני ונציה
פלורנטין, עוגיה איטלקית פופולרית, היא מעין ממתק-מאפה דק ופריך, העשוי משקדים וקליפות תפוזים מסוכרות, ומצופה בשוקולד מריר. הייחוד של המתכון טמון בכך שקודם מבשלים את הבצק, ורק אחר כך אופים אותו. לאחר האפייה, מצפים צד אחד של העוגייה בשוקולד מריר, ומקשטים בסלסולים דקורטיביים.




ציון גולשים: (15 מדרגים)


חומרים


1 כוס שקדים פרוסים מולבנים
3 כפות (45 גרם) חמאה
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפות דבש
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
1/4 כוס קמח
1/3 כוס קליפות תפוזים מסוכרות, קצוצות דק מאוד
קליפה מגוררת (מ-2 תפוזים)
לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ
כלים:
3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה


אופן ההכנה



1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

2. קוצצים גס חצי כוס שקדים. מניחים את שאר השקדים בצד, לקישוט.

3. בסיר בינוני שמים את החמאה, השמנת, הדבש ואבקת הסוכר, ומביאים לסף רתיחה מעל לאש בינונית, תוך ערבוב רצוף. ממשיכים להרתיח את התערובת במשך 1 דקה, תוך ערבוב רצוף. מסירים מהאש. מנפים את הקמח מעל לתערובת, ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את חצי כוס השקדים הקצוצים, את קליפות התפוזים המסוכרות ואת קליפת התפוז המגוררת.

4. מניחים את התערובת בתלוליות קטנות ואחידות מעל לתבנית בעזרת כפית, במרווחים של 8 ס"מ ביניהן (רצוי לא לעשות עוגיות גדולות מדי ולא לצופף אותן בתבנית, כי הן מתפשטות מאד באפייה). משטחים מעט את העוגיות באצבעות מעט רטובות. מפזרים בנדיבות את שאר פרוסות השקדים לקישוט מעל העוגיות, ומהדקים בעדינות.

5. אופים במשך 7-5 דקות, או עד שהעוגיות בצבע זהוב-קרמל. בודקים
לעיתים קרובות, כיוון שהעוגיות נאפות מהר מאוד אחרי שהן מתחילות לקבל צבע ועלולות להישרף.

6. מוציאים את התבניות מהתנור. מייד, בעודן חמות מאד, ובעזרת חותכן עגול בקוטר 8 ס"מ, (או כוס דקה) "אוספים" את העוגיות לעיגול יפה ואחיד. לאחר 1 דקה, מעבירים בזהירות את ניירות האפייה עם העוגיות למשטח, ומניחים כך לצינון מלא. מסירים את העוגיות ומניחים על נייר פרגמנט כשהצד החלק למעלה.

7. ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים (באן מארי). בעזרת מרית קטנה לקישוט או סכין חלקה, מצפים את הצד החלק של כל עוגייה בשוקולד מומס. לאחר כמה דקות, מעצבים סלסולים דקורטיביים בצורת גלים, בעזרת מזלג, או ב"מסרק" מיוחד לאפייה. מניחים את העוגיות עם הציפוי כלפי מעלה לייצוב במשך כשעה, עד שהשוקולד מתקשה (לזירוז התהליך, אפשר להניחן במקרר לכמה דקות).
שומרים את העוגיות בקופסה אטומה, במקרר או במקפיא, עם שכבות של נייר פרגמנט ביניהן.




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה27/8/2009 03:12
אגרול ו--- etty
27/8/2009 10:11
פלורטינים /רוני ונציה ...מומלץ בחום.ו--- לינדוש « הודעה נוכחית
27/8/2009 12:30
מתכון ...עוגת ריגו יאנצ' -של טומי פורום הונגרי.ו--- לינדוש
27/8/2009 12:43
עוגיות תמרים ועוד ו--- גדולה  
27/8/2009 13:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן