...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לרוטב שמנת, פטריות וגבינה בולגרית לפסטה ו--- עדי6381   19/8/2009 10:12

מקור - עצמי.

מעשה שהיה כך היה:

ביום ראשון, חבר שלי קיבל מאחד מלקוחותיו כלי ע-נ-ק-י מלא בקוביות גבינה בולגרית שהוא מכין לבדו במשק במושב. היו שם איזה 25 יחידות של קוביות גבינה בולגרית, שנטעמה והיא פשוט מעולה.....אני חושבת שאחת הטובות שיצאו לי לטעום...

אז אחרי שחילקנו קצת לפה וקצת לשם - נשאלת השאלה: מה עושים עם כל כך הרבה גבינה בולגרית????????

לחבר התחשק פסטה, אז באילתור של רגע (נשבעת לכן שכשהתחלתי להכין לא היה לי שמץ של מושג מה יכנס עוד למחבת ומה ייצא בסוף...) רקחתי רוטב מצויין שהכנתו לא עלתה על 10 דקות סה"כ. הפסטה והרוטב בושלו במקביל באותו הזמן ובשניה אחת אוחדו והוגשו.

שימו לב - אומנם ברוטב יש פטריות, אבל ממש מעט, פשוט לגוון את הטעמים בפה...זה בפירוש לא רוטב שמנת ופטריות רגיל והן לא צריכות לגנוב את ההצגה.....

רוטב שמנת, פטריות וגבינה בולגרית לפסטה

מטגנים בצל גדול פרוס במחבת עם מעט חמאה.
מוסיפים 3-4 פטריות שמפניון טריות פרוסות, אם רוצים גם מעט פטריות פורטבלו (אני הוספתי פטרית פורטבלו גדולה אחת קצוצה).

בשלב הזה, אני הוספתי מעט מאוד עלי זעתר קטנים קצוצים שקטפתי מהאדנית, אבל בהחלט לא חייבים.

מטגנים בחמאה עד שכל הנוזלים שהפטריות מגירות מתאדים.
מוסיפים 2 שמנת מתוקה ומרתיחים להסמכה. כשהשמנת רותחת היטב מנמיכים את האש.
מוסיפים הרבה גבינה בולגרית מגוררת - אני הוספתי חצי קוביה* - ומערבבים בעדינות עד שכל הגבינה נמסה בתוך הרוטב.
מתבלים בפלפל ואגוז מוסקט (לא מוסיפים מלח - הבולגרית מלוחה דיה!).

מערבבים עם הפסטה. בהגשה, אני בזקתי מעל כל קערית/צלחת עוד מעט בולגרית מגוררת ומעט פרמז'ן.

חבר שלי אמר שמדובר בשדרוג רציני לרטבים שאנחנו אוכלים בדר"כ ושנרשם גיוון מרענן שצריך להכנס לתפריט שלנו מידי פעם.... גם אני ממש אהבתי וזה בהחלט מומלץ.

*הערה קטנה: אני הוספתי חצי קובייה מגוררת של הבולגרית שקיבלנו, שהיא בולגרית במליחות מאוד עדינה. אם משתמשים בבולגרית של פיראוס שיש בסופר, מומלץ להוסיף קודם פחות ולהוסיף בהדרגה, כדי שלא יהיה מלוח מידי.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ........... ו--- פלפלית19/8/2009 07:31

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
רוטב פטריות - פרווה - עצמיו--- פלפלית
19/8/2009 08:21
: סלט קולורבי עם גזרו--- מלכה
19/8/2009 09:00
, ו--- מלכה
19/8/2009 09:04
רוטב פטריות סמיך פרווהו--- עדי6381
19/8/2009 09:54
לרוטב שמנת, פטריות וגבינה בולגרית לפסטה ו--- עדי6381   « הודעה נוכחית
19/8/2009 10:12



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן