...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

רוטב פטריות סמיך פרווהו--- עדי6381 19/8/2009 09:54


מתכון ללא שמנת, שירגיש סמיך כאילו יש בו שמנת......מתכון שקיבלתי פעם מאמא של חברה ובמשך הזמן שודרג בהתאם לטעמי.
כך אני עושה:

מטגנת במעט שמן המון בצל....+ מעט שיני שום קצוצות (אפשר גם לאדות ללא שמן, אין הבדל בטעם של התוצאה הסופית).
מוסיפה:
סלסלת פטריות שמפניון פרוסות,
פטריות פורטבלו פרוסות,
אם אוהבים מוסיפים:
פטריות מלך היער קצוצות/פטריות שימג'י/3-4 פטריות שיטאקי מושרות במים רותחים, סחוטות ופרוסות.

מטגנים את הכל עד שהפטריות משנות את צבען והנוזלים שהן הפרישו מתאדים.

פה השוס הגדול, עושים באחת משתי דרכים אפשריות:

מוציאים החוצה 1/4 מהתערובת של הפטריות והבצל ומשאירים בכוס בצד.
את יתר התערובת שנשארה בסיר טוחנים היטב בבלנדר מוט.

אפשרות שניה (שהיא המועדפת עלי משום שאני בדר"כ מכינה את הרוטב במחבת עמוקה...או שפשוט לא ששה להשתמש בבלנדר מוט בכל סיר שיש לי...): מוציאים החוצה 3/4 מהתערובת לכלי של הבלנדר מוט וטוחנים היטב.

לאחר מכן, מאחדים במחבת את הכל - הפטריות הטחונות ואלו שהשארנו בצד. נותנים רתיחה קלה מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומכבים אש.

שימי לב: מתקבל רוטב סמיך ועשיר לפסטה. לא מרגישים שאין בו שמנת :)
מי שלימדה אותי להכין אותו (תודה, דליה) השתמשה בו כרוטב לבורקס בשרי שהגישה ביום שיש בערב, במקום רוטב הפטריות אינסטנט לבורקס שמוכרים בסופרים.... הולך מאוד טוב יחד.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ........... ו--- פלפלית19/8/2009 07:31

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
רוטב פטריות - פרווה - עצמיו--- פלפלית
19/8/2009 08:21
: סלט קולורבי עם גזרו--- מלכה
19/8/2009 09:00
, ו--- מלכה
19/8/2009 09:04
רוטב פטריות סמיך פרווהו--- עדי6381 « הודעה נוכחית
19/8/2009 09:54
לרוטב שמנת, פטריות וגבינה בולגרית לפסטה ו--- עדי6381  
19/8/2009 10:12



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן