...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גוז'ייר - לחמניות גבינה רכות / של אהרוניו--- עדי6381   7/8/2009 11:15

מקור המתכון - השף אהרוני, ממוסף "7 ימים" לפני מספר שנים.

אני הכנתי המון פעמים וממליצה בחום !!

שימו לב - להכין בדיוק כמו שרשום במתכון לפחות בפעם הראשונה (ניסיתי לשנות מידי פעם לכאן ולכאן לגיוונים אך יצא פחות מוצלח) והכי טעים להכין ממש לפני הארוחה ובזמן שנאפה בתנור להכין את היתר.

הכמות כאן - מספיקה לשתי תבניות תנור סטנדרטיות, בערך 25 לחמניות קטנות. בסוגריים - הערות שלי.

חומרים:

400 סמ"ק מים (בערך שתי כוסות, אני משתמשת בכלי מדידה של הבלנדר מוט)

140 גרם חמאה - לא מלוחה.

חצי כפית מלח

200 גרם קמח

6 ביצים

חצי כפית אגוז מוסקט טרי טחון (לא חובה. אני מוסיפה לפעמים, תלוי בחשק)

160 גרם גבינת פרמז'ן (הכי טעים) או אמנטל או צ'דר (הערה: אני מוסיפה לפעמים קצ'קבל, פקורינו, תום עיזים ויוצא מעולה. מעדיפה גבינות שאני מגררת במקום ולא את המגורדות הנקנות מוכנות לשימוש בסופר. אפשר לגוון ולהשתמש בכמה סוגים בבת אחת).

אופן ההכנה:
שמים בסיר את המים, החמאה והמלח. מבשלים על אש בינונית ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
מוסיפים לסיר את הקמח והאגוז המוסקט (אם רוצים) ומערבבים בכף עץ על אש נמוכה עד שמתקבל בצק רך שנפרד לגמרי מתחתית ודפנות הסיר.
חשוב: הערבוב קצת קשה, אבל זה בסדר. ממשיכים ובסוף הבצק מתקבל... לא להיבהל ולהוסיף חומרים, זה לוקח שתיים-שלוש דקות.
כשהבצק מוכן - מורידים את הסיר מהאש.
מוסיפים ביצה ומערבבים היטב בכף העץ עד שהיא נעלמת בתוך הבצק,
ככה מוסיפים את ששת הביצים - בכל פעם אחת.
לאחר שהוספנו את כל הביצים והתקבלה תערובת אחידה - מוסיפים חצי מכמות הגבינה המגוררת ומערבבים היטב. מוסיפים את החצי השני של הגבינה ושוב מערבבים עד שהיא מתמזגת בתוך הבצק.

מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
באמצעות שתי כפות יוצרים תלוליות של בצק על גבי נייר האפייה במרחק של בערך 3 ס"מ זו מזו (הגוז'ייר תופחות). לא צריך שיהיו תלוליות מושלמות, הכי טעים זה כשהן "פרועות" ועם "שוונצים", החלקים הללו בלחמניה האפויה יצאו הכי פריכים וטעימים....

אופים בתנור - 190 מעלות, בערך רבע שעה, עד שהגוז'ייר זהובות, יפות ומריחות נפלא ! חוטפים מיד אחת לטעימה (ועוד אחת...ועוד אחת...).

מומלץ לארוחת בוקר או לארוחת ערב חלבית קלה




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי....................ו--- איה7/8/2009 04:44
תאנים במילוי גבינת עיזים - מבליל מתכוניםו--- פלפלית  
7/8/2009 11:12
גוז'ייר - לחמניות גבינה רכות / של אהרוניו--- עדי6381   « הודעה נוכחית
7/8/2009 11:15
מדוע יצא לי דליל מידי????ו--- מיט
4/12/2010 20:13
שניצל צמחוני - מפטריות יער - עצמיו--- פלפלית  
7/8/2009 11:24
שניצל צמחוני - מפטריות יער - עצמי ... בהגשהו--- פלפלית  
7/8/2009 11:26
תבשיל כרובית ובצל - בסגנון הודיו--- עדי6381  
7/8/2009 11:31



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן