...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פאי רועיםו--- פנינהט   3/8/2009 08:28


פאי רועים

המצרכים:
1/2 קילו בשר בקר או הודו אדום טחון
2 בצלים קצוצים דק
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
(או קופסה שימורי פטריות)
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2-4 שיני שום כתושות
1 כף קמח
1 כף רוטב סויה
1/2 כוס ציר עוף או בקר (אני משתמשת בקובית בקר של OXO מומסת בחצי כוס מים פושרים)
מלח ופלפל שחור טרי
6-7 תפוחי אדמה מבושלים לפירה
30 גרם חמאה או מרגרינה
2 ביצים
(למי שלא שומר כשרות מעט חלב או שמנת מתוקה)
מלח
פרורי לחם (עדיף פנקו)

הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות

הכנת תערובת הבשר:
1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו בצל עד להזהבה וריכוך
2. מוסיפים שום, מטגנים דקה עד שעולה ריח השום, מוסיפים פטריות וגזר וממשיכים לטגן עד שנוזלי הפטריות מתאדים
3. מוסיפים בשר, מטגנים ומפוררים עד שהבשר משנה את צבעו
4. מפזרים על הבשר קמח ומערבבים היטב
5. מוסיפים את ציר העוף או הבקר (אפשר גם ציר מקוביה או מאבקה אני משתמשת בקוביה של OXO בשרי) ואת הסויה
6. מתבלים, מבשלים 5 דקות נוספות מורידים מהאש ומצננים

הכנת תפוחי האדמה:
1.מבשלים תפוחי אדמה כמו לפירה, מועכים את תפוחי האדמה והחמאה למחית חלקה
2.מצננים מעט, מוסיפים את הביצים הפלפל והמלח ומערבבים היטב, (מי שרוצה יכול להוסיף גם מעט חלב או שמנת מתוקה לתערובת).

להרכבה:
1. יש שתי אפשרויות, אפשר לשמן תבנית ולשים שיכבת פירה על התחתית, ואפשר בלי תפוחי אדמה לשים ישירות את הבשר על התבנית (במקרה זה אין צורך בשימון התבנית כי הבשר עצמו עם שמן בתוכו).
מי שבחר לשים פירה בתחתית ישים עליו את תערובת הבשר ויהדק אותה היטב עם גב כף, על הבשר לשים את הפירה שנותר ולהחליק יפה.
2.לקחת מזלג ולעשות איתו גלים על תערובת הפירה,
ושוב שתי אפשרויות, אפשר לזלף על הכל מעט שמן ולהכניס כך לתנור ואפשר לפזר על הכל פרורי פנקו ועליהם לזלף מעט שמן ואז להכניס לתנור
3. אופים במשך כ3/4 עד שעה או עד שהציפוי מזהיב
4. מוציאים מהתנור ונותנים לפאי לנוח ולהתגבש במשך 1/4 שעה.
5. להגשה: "חופרים" בכף לעומק הפאי ומגישים ברישול כפרי.
או חותכים למנות ומוציאים בעזרת מרית רחבה.

מבוסס על מתכון של שף אילן שליידן ועוד מתכונים באנגלית מהרשת עם שינויים והתאמה למה שאוהבים אצלי בבית

מי שרוצה לראות את שלבי ההכנה הם מופיעים בבלוג שלי




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני...................ו--- איה3/8/2009 07:10
פיצה קליעה למטרה / שמריתו--- איה  
3/8/2009 08:04
פאי רועיםו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
3/8/2009 08:28
עוגת גבינה קלה וחגיגית ו--- אינטרטקית  
3/8/2009 14:12
מאפינס גלידהו--- סיגלוש
3/8/2009 16:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן