...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורז עם אטריות-"רשתה"ו--- גדולה   21/7/2009 18:16

מקור:המטבח הפרסי,גדעון כלימיאן

הגדעון הזה בבישול מאוד חכם

התבשיל חגיגי אם כי מתאים גם לימות החול,אהוב על כולם

ל-6 סועדים שמנים,מקובל להגיש עם בשר אך זו לא חובה

לא ידעתי איפה למדר אותו עם אורז או אטריות,אבל המתכון מעולה, מדרו בעצמיכם לפי הטעם האישי

מרכיבים:

3 כוסות אורז בסמתי,אני שמה אורז פרסי ארוך...

250 גר' אטריות דקות מבושלות במי מלח

3/4 כוס שמן זית ,אני השתמשתי בשמן קנולה

1 בצל קצוץ שוויתרתי עליו

חצי כוס קליפות תפוז שקולפו דק,רק הכתום,רצועות דקות-לבשל אותן 10 דקות בסיר עם מים,לסחוט ולצנן.

אני השתמשתי בכרבע כוס קליפות

חצי כוס צימוקים

2 כוסות תמרים קצוצים-אני וויתרתי על התמרים

3 כפיות מלח

חצי כפית הל טחון-לא הכרחי לטעמי

חצי כפית כמון

חצי כפית קנמון

כפית זעפרן שרויה שעה ב5 כפות מים רותחים-החלפתי בכורכום

אופן ההכנה

לשטוף את האורז 3 פעמים במים חמים-רותחים,לסנן ולהניח בצד

לחלק את האטריות ל3 מנות ולטגן כל קבוצה בנפרד -- עם מעט שמן לצבע זהוב -אני טיגנתי בפעם אחת

לטגן בנפרד בצל,קליפות תפוז,צימוקים ותמרים כמה דקות ולהניח בצד

להרתיח בסיר טפלון גדול 12 כוסות מים עם 3 כפיות מלח ,להוסיף את האורז והאטריות ולבשל כ8 דקות,לערבב כדי שלא יוווצרו גושים

לסנן ולשטוף במים

לייבש את הסיר משאריות המים ולחמם בו שמן

להוסיף הל,כמון וקנמון ןכורכום+2 כפות מהאורז לטגן מעט ולהוסיף כל פעם בהדרגה עוד 2 כפות אורז,להוסיף זעפרן

לכסות את הסיר במגבת מטבח,להניח עליה את המכסה ולאסוף את שוליה כלפי מעלה לבשל על להבה בינונית -קטנה כ50 דקות

לא לפתוח את המסה במהלך הבישול

כשהסתיים הבישול העבירו לצלחת הגשה בצורצ חרוט ומסביב עטרו כזר בקוביות בשר מבושל



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה21/7/2009 02:51
חציל בכיס - ערן ירוחםו--- פלפלית
21/7/2009 10:09
אורז עם אטריות-"רשתה"ו--- גדולה   « הודעה נוכחית
21/7/2009 18:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן