...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מאפה תפו"א במחבת [ווק] - עצמיו--- פלפלית   20/7/2009 13:50

מאפה תפו"א במחבת [ווק]
מקור המתכון: עצמי

כלי ההכנה - מחבת ווק, מטפלון
מכסה תואם - שסוגר טוב

המצרכים ל 4 מנות

5-6 תפו"א בינוניים [כ 100 גרם כ"א]
תבלינים - מלח, פלפל לבן, פטרוזילה יבשה
3 ביצים
3 - 2 כפות קמח תופח - [בלולות עם כף ועוד טיפה מים]
כ 4-5 כפות שמן קנולה

הכנה
פורסים את תפוה"א,לפרוסות בעובי של 4-5 מ"מ
מעבירים לקערת מים קרים - ומשאירים לשעה .

מעבירים את הפרוסות למגבת נקיה.. ומייבשים.
מתבלים את פרוסות את תפוה"א .

יוצקים את השמן למחבת, מנענעים את המחבת
שגם השוליים יצופו במעט שמן, מחכים שחום השמן יעלה.

מניחים את הפרוסות בתחתית ובשוליים שומרים שבחלק העליון,
פני השטח, יהיו ישרים
.
{ז"א - במרכז תהיינה יותר שכבות ובשוליים, פחות]
כדי לקבל צורת קערה הפוכה.

מנמיכים מאוד את הלהבה, [ מבער בינוני במינימום תפוקה]
מכסים במכסה שסוגר טוב ומאדים/מטגנים כ 1/2 - 3/4 שעה.

מערבבים את הקמח עם מעט מים, לתערובת משחתית [מישחה]
בוללים את הביצים, מוסיפים פטרוזילה יבשה, מלח, ואת תערובת הקמח.
לתערובת אחידה,

יוצקים אותה על תפוה"א, מפזרים על כל שטח המחבת,
ומנענעים מעט, כדי שהתערובת תתפזר שווה במחבת.

מכסים היטב את המכסה, ומשאירים על להבה נמוכה לעוד כ 10-15 דקות.

מכבים את האש, משאירים מכוסה לעוד כ חצי שעה - להתיצבות.
הופכים על צלחת שקוטרה, גדול מקוטר המחבת.


שידרוגים להוספה
[את התוספות - להוסיף דקות ספורות, לפני הוספת בלילת הביצים.]

אפשר להוסיף פרוסות דקות, של נקניקיות / או
גבינה לבנה, חצי קשה מגוררת
{גבינה צהובה לא ניסיתי]

***** לשים לב, לגבי המלחה ... אם מוסיפים תוספות מלוחות,
יש להמעיט את תיבול תפוה"א במלח.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה20/7/2009 04:47
כבדי עוף מוקפצים ביין אדוםו--- איה
20/7/2009 05:49
המבורגר צמחוני - שף צחי בוקששתרו--- פלפלית
20/7/2009 11:01
מתכון לטראפלס / דרך האוכלו--- איה
20/7/2009 12:22
קוגלהוף / הקונדיטור דודו אוטמזגין ו--- איה
20/7/2009 12:34
מאפה תפו"א במחבת [ווק] - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
20/7/2009 13:50
חצילים בתחמיץ / חיים כהןו--- הדר
20/7/2009 17:12
פלפלים ומוצרלה/ חיים כהןו--- הדר
20/7/2009 17:15
Pain De Mie - לחם צרפתיו--- תמר  
20/7/2009 18:08



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן