...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמניות צימוקים לשבת בבקר/יעל גרטיו--- תמר 18/7/2009 08:36

מתוך המדור של יעל גרטי "מבשלים עם יעל" YNET
מומלץ... הבצק נעים מאד לעבודה, גמיש וקל (לא יציקתי)


המרכיבים (ל-11 לחמניות בינוניות):

2 ו-1/2 כפיות (7-8 גרם) שמרים יבשים
1 כוס חלב 3%
80 גרם חמאה, רכה או קרה - לא משנה
2 כפות סוכר
2 ביצים L, טרופות
4 ו-1/2 כוסות (630 גרם) קמח לחם ("שטיבל" מס' 2)
2 כפיות שטוחות מלח
120 גרם צימוקים כהים, רצוי קטנים (אם אין קטנים אפשר גם רגילים)

לזיגוג:
1 ביצה
1 כף חלב

לשימון הקערה: מעט חמאה רכה/מומסת

אופן ההכנה:
מערבבים בקערית שמרים יבשים עם מחצית מכמות החלב (1/2 כוס) ומניחים למשך 5-10 דקות.
מחממים חמאה, סוכר ואת יתרת החלב במחבת קטנה על אש נמוכה, עד להמסת החמאה. מצננים כ-15 דקות ומוסיפים ביצים טרופות. מערבבים ומניחים בצד.
בקערה רחבה מאוד ונוחה ללישה מערבבים קמח ומלח ויוצרים גומה במרכז הקערה.
יוצקים לגומה את תערובת השמרים ותערובת החמאה. מערבבים, תחילה בעזרת כף, ובהמשך מתחילים ללוש. לשים במשך 5 דקות לפחות. משמנים את הקערה במעט חמאה רכה/מומסת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר, כשהקערה מכוסה במגבת לחה, עד להכפלת הנפח, במשך שעה-שעתיים.
מוציאים אוויר מן הבצק, מוסיפים צימוקים ומטמיעים אותם בבצק.
יוצרים 11 כדורים, תוך הקפדה על כך שלא יהיו צימוקים בחלקה החיצוני של הלחמניה, משום שהם יישרפו באפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על מרחק של 3 ס"מ לפחות בין לחמניה ללחמניה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
טורפים ביצה וחלב ומושחים את הלחמניות, בעזרת מברשת.
מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 30 דקות או עד שהלחמניות זהובות-שחומות ותחתיתן שחומה. מוציאים, מצננים כ-15 דקות ומגישים, רצוי עם חמאה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.....................ו--- איה18/7/2009 04:57
לחמניות צימוקים לשבת בבקר/יעל גרטיו--- תמר « הודעה נוכחית
18/7/2009 08:36
בורגול - טאבולה של ירקות קיץ - שף רפי כהןו--- פלפלית
18/7/2009 08:55
"מעלובה" של בורגול, עוף, ירקות ובהרט ו--- פלפלית
18/7/2009 08:57
מג'דרה של בורגול ועדשים שחורות, עם זרשקו--- פלפלית
18/7/2009 08:59
קציצות עגל ובורגול עם תרד, שמן זית ומיץ ליו--- פלפלית
18/7/2009 09:01
סלט שעועית שחורה עם רוטב עגבניות ונענע ו--- פלפלית
18/7/2009 09:18
עוגת פירות ו--- יפנית  
18/7/2009 13:09



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן